Räikkönen már aláírt a Ferrarihoz?

Szerző: SHLétrehozva: 2013. augusztus 30. 09:04
Olasz és francia sajtóhírek szerint a finn Kimi Räikkönen az idei szezon végén elhagyja a pénzügyileg nehéz helyzetbe keveredett Lotus istállóját, és máshol folytatja Formula-1-es pályafutását. Annál a csapatnál, amellyel 2007-ben már világbajnoki címet szerzett: a Ferrarinál, ahol a kétszeres világbajnok Fernando Alonso csapattársa lesz.


 

Már jó ideje tartja magát a hír, hogy a Lotus nem bírja Kimi Räikkönen finanszírozását, miután pénzügyi nehézségei támadtak, így a finn világbajnok máshol folytatja a pályafutását. Váltás esetén három istálló jöhet szóba, a Red Bull, a McLaren és a Ferrari, de olasz és francia sajtóhírek szerint már megvan a nyertes.

A címvédő már kiszemelte a szezon végén távozó Mark Webber helyére Daniel Ricciardót, a Toro Rosso ausztrál pilótáját, bár egyelőre még mindkét fél tagadja, hogy bármi eldőlt volna. A McLarennek a 2013-as szezonban eddig igen gyengén megy, márpedig Räikkönen többször is világossá tette, hogy csak olyan csapatba megy, amellyel világbajnoki esélyei vannak.

Marad a Ferrari, megy év végén nem szeretné meghosszabbítani a Felipe Massa szerződését (kivéve Stefano Domenicali csapatfőnököt, akinek a brazil a favoritja), a helyére pedig több jelölt is van. Közéjük tartozik Kimi Räikkönen is, aki így a kétszeres világbajnok Fernando Alonso csapattársa lehet, azé a pilótáé, akinek a kedvéért 2009-ben elküldték Maranellóból.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu