Massa ugorhat be Räikkönen helyére

Szerző: SHLétrehozva: 2013. szeptember 12. 09:36
A szezon egyik legnagyobb Formula-1-es átigazolási híre volt szerdán, hogy Kimi Räikkönen jövőre újra beül a Ferrari volánja mögé, és Fernando Alonso csapattársa lesz. A jelek szerint azonban az olasz csapattól kitett Felipe Massa sem kerül a sportág perifériájára, ugyanis jó esélye van arra, hogy ő üljön a távozó finn helyére a Lotusba.


 

Tegnap vált hivatalossá, hogy Kimi Räikkönen jövőre újra beül a Ferrari volánja mögé, mellyel 2007-ben már világbajnoki címet nyert. Ezzel párhuzamosan az is biztos, Felipe Massa távozik a maranellói csapattól, a Lotusnál pedig felszabadul egy hely. A kettő viszont könnyen lehet, hogy összefügg egymással.

Nicolas Todt, a brazil pilóta ügynöke, és Eric Boullier csapatfőnök ugyanis elismerte, hogy a 32 éves versenyzőnek jó esélye van arra, hogy a finn helyét átvegye a Loutusnál, és betöltse "2014 nyarának legjobb Formula-1-es üres állását" - ahogy azt Todt nevezte.

"Egyelőre annyi biztos, hogy több csapat érdeklődik Felipe iránt - árulta el az ügynök a Canal Plus televíziós csatornának. - Ő viszont sosem lesz másodhegedős egy kis csapatban, ezért olyan istállót szeretnénk találni neki, ahol továbbra is vezető szerepet játszhat a sportágban. A legjobb hely pedig most az, ahonnan Räikkönen feláll."

"Azonban nem biztos, hogy ez lehet az egyetlen érdekes állás. Figyelni kell mindenre, és az elkövetkező hetekben választunk." A Lotus üléséért komolyabb harc várható, eddig ugyanis a korábban a Ferrarival is összehozott Nico Hülkenberget, a Sauber 26 éves, tehetséges német pilótáját tartották a legnagyobb esélyesnek arra, hogy jövőre pótolja Räikkönent.

"Mivel már Felipe Massa is elérhető, így mindenképpen ott van a listánkon - ismert el Eric Boullier, a Lotus csapatfőnöke az RMC Sportnak. - De ne térjünk át ilyen gyorsan a B-tervre. Mi vagyunk az egyetlen Formula-1-es csapat, amelyben nyáron ilyen jó pilótaülés szabadul fel, ami bizonyára sok jelentkezőt vonz majd."

Rubens Barrichello, a Ferrari egykori pilótája szerint is van Massának jövője a sportágban, mert ő maga az élő bizonyíték arra, hogy a patinás olasz csapat után is van élet. "A Ferrariban üli és versenyezni az egyik legnagyszerűbb dolog a világon - mondta a még mindig aktív autóversenyző, 41 éves brazil a Globonak. - Kicsit ugyan fáj, mikor eljössz, de utána csökken rajtad a nyomás, ki lehet fújni magadat."

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Räikkönen a Ferrarinál - hivatalos
A Scuderia Ferrari megerősítette a keddi sajtóhíreket: Kimi Räikkönen két évre a Ferrari pilótája. A 2014-es és a 2015-ös idényben lesz Fernando Alonso csapattársa. A jelenleg Lotusszal vitézkedő finn négy év után tér vissza...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Massa: Távozom a Ferraritól
Felipe Massa az Instagram közösségi oldalon jelentette be kedd este, hogy 2014-ben már nem a Ferrari volánja mögött versenyez majd....
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu