Már a szezon elején elszáll a Ferrari?

Szerző: SHLétrehozva: 2012. március 5. 20:47
Hiába a háromszor négy nap a tesztelésre, a Ferrarinál a jelek szerint még messze nem állnak készen a Formula 1-es idényre. Pat Fry technikai igazgató pesszimista a rajtot illetően, lehet, korán elszállnak az olaszok esélyei?


 

A legnagyobb problémát az új kipufogórendszer okozza, amelyet a második teszthéten alkalmaztak először, sikertelenül:

"Csalódott vagyok az eredmények miatt, és azt hiszem rengeteg munka vár még ránk. Keményen bele kell húznunk. A változtatást, amelyet a múlt héten végrehajtottunk, az most némileg visszavetett minket, így megpróbáljuk optimalizálni. A gyárban nyilván most sokat dolgozunk majd ezen, és Melbourne-ben új elemeket próbálunk ki.”

A megoldást sokan a Red Bull által kifejlesztett padlólemez felé irányított kipufogóban látják, amely a diffúzor felé vezeti a kiáramló gázt. A szabályok határait feszegető technikát állítólag már a Ferrarinál is próbálták, hiába.

"Ebbe az irányba kell haladni. Mi is próbáltuk, de egyelőre még nem működik, és az első négy versenyig biztos, hogy nem is tudjuk megoldani a problémát, ezért kellett változtatnunk. Úgy gondolom, így lehet a legtöbb leszorítóerőt kihozni az autóból a jelenlegi szabályok mellett - persze kérdés, hogy Charlie Whiting (az FIA technikai főnöke - a szerk.) is így értelmezi-e, így továbbra is figyelemmel kísérjük ezt a területet, és szerintem ezt teszi az egész boxutca."

Arra a kérdésre, hogy képes lesz-e a Ferrari a jövő heti Ausztrál Nagydíjon dobogós helyezést elérni, a szakember nyíltan válaszolt: „Hogy Melbourne-ben a dobogóért fogunk-e harcolni? Egyelőre azt kell mondanom, hogy nem" - mondta a technikai igazgató a csapat hivatalos honlapján.

Címkék: Ferrari
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu