F1: Massának két futama van bizonyítani

Szerző: SHLétrehozva: 2013. augusztus 22. 11:54
Felipe Massa újra abba a helyzetbe került a Formula-1-es Ferrari csapatánál, mint az utóbbi években számtalanszor. A német média szerint a maranellói csapat már a Sauber pilótájával, Nico Hülkenberggel tárgyal a jövőről, az angol újságok szerint pedig a brazil két futamot kapott arra, hogy valami kirukkoló eredménnyel bizonyítsa: helye van a legendás istállónál.


 

A Ferrari csapatánál egyelőre csak a kétszeres világbajnok Fernando Alonso helye atombiztos, csapattársáé, Felipe Massáé viszont már jó ideje kérdéses, mert nem képes tartósan hozni azokat az eredményeket, amelyeket elvárnak tőle.

Elsőként a brit The Guardian írta meg, hogy a Ferrari a szeptember 8-i Formula-1-es Olasz Nagydíjig nem dönt Massa sorsáról, azaz a brazilnak két futama van a bizonyításra. Valami kiugró eredményt kell elérnie Spában és Monzában, hogy a csapatban maradhasson.

A hírek több jelöltről számoltak be, a legnagyobb név közülük Kimi Räikkönen, a Lotus pilótája, aki 2007-ben egyéni világbajnokságot nyert a Ferrarival. A finnt sokat emlegették együtt a Red Bullal is, de az osztrák csapatban nagy valószínűséggel Daniel Ricciardo váltja a szezon végén távozó Mark Webbert.

A német média szerint a maranellóiak tárgyalnak Nico Hülkenberggel (Sauber) is, ugyanakkor Paul di Resta (Force India) és Jules Bianchi (Marussia) neve is szóba jött már. A különség az, hogy ezek a srácok csak második pilótának mennének Alonso mögé, míg Räikkönen soha.

A tények: Felipe Massa szerződése szezon végén lejár, és jelenleg csak hetedik a világbajnoki pontversenyben, kevesebb, mint feleannyi pontot szerzett csapatársához, Alonsóhoz képest (133-61), és idén eddig csak egyszer tudott dobogóra állni, Barcelonában harmadik lett.

Fernando Alonso ezzel szemben 2013-ban eddig kétszer volt futamgyőztes (Kína, Barcelona), kétszer volt második (Ausztrália, Kanada), egyszer harmadik (Silverstone), és jelenleg harmadik helyen áll az éves listán, ahol Räikkönen csak egyetlen ponttal előzi meg, az éllovas Sebastian Vettel pedig 39-cel. A hétvégén pedig máris itt a Belga Nagydíj.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ferrari: Hülkenberg jöhet Massa helyére
Bár egyelőre visszafogottan nyilatkozik a lehetséges jövőről, a hétvégi Magyar Nagydíj előtt a Hungaroringre érkező német Nico Hülkenberg a következő Formula-1-es szezont akár a Lotus vagy a Ferrari pilótájaként is kezdheti. A...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu