Ecclestone: Vége Európának!

Létrehozva: 2011. november 29. 15:58
Aggódhatnak az európai futamrendezők, így a Hungaroring illetékesei is! Bernie Ecclestone ugyanis elég keményen beszólt az öreg földrésznek, állítása szerint a száguldó cirkusz jövőjét már a tengerentúlon írják, a közeli években alaposan átalakul majd a naptár. Annyit azért hozzátette: lesz új európai helyszín a 2014-es téli olimpiát is rendező Szocsival, de ez nem tántorítja el a változtatásoktól.


A dörzsölt üzletember állítja, az oroszországi verseny bemutatkozását követően csak öt európai verseny lesz az F1 műsorában. Jelenleg a Magyar, a Spanyol és a valenciai Európai Nagydíj mellett öt történelmi futamot (Belga, Brit, Monacói Német és Olasz GP), rendeznek a sportág alapítókontinensén.

„Szerintem vége Európának! A turistáknak ez egy jó hely, de másra már nem nagyon alkalmas. Európa már csak a múlt része” – jelentette ki a Formula-1 első számú vezetője.

Bernie Ecclestone azt tervezi, hogy az évenkénti 20 futam lesz a maximum, ezt ki is tudja „tölteni”.

„Oroszországban biztosan lesz verseny, már él a szerződésünk Szocsival. Lehet, hogy Dél-Afrika és Mexikó is visszatér.”

A Marca című madridi napilap munkatársa azért megpróbálta meggyőzni Európa fontosságáról az üzletembert. A kérdező ugyanis hangsúlyozta, az F1 lelki otthona igenis az öreg kontinensen van, nem Ázsiában vagy máshol.

„Igen, egykor így is volt! – jegyezte meg Ecclestone, majd így folytatta: - Mindenki örült a dél-koreai verseny sikerének, pedig korábban nem is hittük, hogy eljöhetünk ebbe az országba.”

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu