2021-ig biztosan lesz Magyar Nagydíj!

Szerző: SHLétrehozva: 2012. november 7. 17:54
Még kilenc éven keresztül biztosan rendezhet Formula 1-es Grand Prix-t Magyarország - nyilatkozta a formula.hu-nak Gerstl Péter, a Hungaroring alelnöke, aki mint a részvénytársaság nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetője a hétvégén egyeztetett az F1 mindenható urával, Bernie Ecclestone-nal a a szerződés meghosszabbítása ügyében.


"Ecclestone úr folytatni kívánja az európai versenyhelyszínek csökkentését, csak a tradicionális pályákat szeretné megtartani. Abu Dzabiban a tárgyalás sikeres volt, a Magyar Nagydíj szerződése 2017-től 2021-ig meghosszabbításra kerül" - nyilatkozta Gerstl.

Ennek feltétele lesz, hogy érdekesebbé tegyék a pályát, létesítsenek több előzési pontot, amihez szükséges a nyomvonal megváltoztatása, és a pályacsík teljes újraasztalfozása. A nézőteret is tovább modernizálják. 1986 óta csak egyszer, 2003-ban volt ilyen típusú átalakítás a Hungaroringen, a munkálatok jövőre kezdődhetnek meg.

"Az új nyomvonal kialakításában Ecclestone is személyesen közreműködik, több versenyző bevonásával. Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Michael Schhumacher és Niki Lauda is javaslataival, tapasztalataival fogja segíteni a Hungaroring új pályacsíkjának kialakítását" - újságolta az alelnök, aki arról is beszélt, hogy a magyar kormány részéről a támogatás biztosított, és Hungaroring tradícionális versenyhelyszínnek számít, ez dönthetett mellette, s ez bizony nagy fegyvertény, amikor Valencia és Franciaország egyelőre csak sorban áll a rendezésért.

Címkék: magyar_nagydij
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu