Vettel: következik a második meccslabda

Létrehozva: 2011. október 5. 16:51
Két héttel ezelőtt Szingapúrban Jenson Button második lett, így a címvédő Sebastian Vettel akkor még „csak” a futamgyőzelmet ünnepelhette. De a német versenyzőt mindössze egyetlen pont választja el attól, hogy másodszor is világbajnok legyen, ehhez mindössze a 10. helyen lesz szüksége a következő futamon és JB-nek nyernie kell. Következik a második „mérkőzéslabda”, amelynek értékesítéséhez nincs már szükség semmilyen bravúrra.


 

A JAPÁN NAGYDÍJ (SZUZUKA) MŰSORA:
PÉNTEK:
1. szabadedzés: 3 ó
2. szabadedzés: 7 ó
SZOMBAT:
3. szabadedzés: 4 ó
Időmérő edzés: 7 ó
VASÁRNAP:
Futam: 8 ó (53 kör, 307,540 km)

 

 

NYILATKOZATOK A JAPÁN NAGYDÍJ ELŐTT:

SEBASTIAN VETTEL (RED BULL-RENAULT, ÖSSZETETTBEN 1. HELY, 309 PONT):

„Szuzuka egyike a kedvenc pályáimnak, ennél jobban nem is építhettek volna. Az első szektor a Degner-kanyarral a leglátványosabb, amely a legnagyobb kihívást jelenti számunkra az egész szezonban. A 130R is legendás, remek mókát jelent, amikor balról megközelítjük. Nem csak én imádom ezt a pályát, általában az autóm is „örül” a futamnak. A japán szurkolók is különlegesek. Nem is tudnom hol kezdjem, hogy már milyen élményekkel lettek gazdagabbak a múltban. Nagyon türelmesek, mindig higgadtak és barátságosak, csodálatos az elhivatottságuk. Remélem, ezen a hétvégén is remek futamot láthatnak.”

JENSON BUTTON (MCLAREN-MERCEDES, ÖSSZETETTBEN 2. HELY, 185 PONT):

„Második otthonomként imádom Japánt. Közel áll a szívemhez, és természetesen érzelem dús lesz ez a látogatás is a márciusi tragédia után. Büszke vagyok arra, hogy a Formula-1-es világbajnokság ezen a hétvégén Japánban versenyez, miközben az ország még mindig az újjáépítéssel foglalkozik. Mélyen érint, hogy a sport ilyen nagy hatást gyakorol a remények újjáélesztésében, hiszen óriási csapást jelentett a földrengés és a cunami. Nagyszerű futam vár mindenkire. Az utóbbi idők versenyein remek volt a McLaren tempója, mi vagyunk az a csapat, amely legjobb eséllyel csatázik a Red Bullal. Papíron ez a pálya a Red Bullnak kedvez, főleg a gyors kanyarokban, de nem gondolnám, hogy az embereknek le kellene becsülniük a csomagunkat. Spában már bebizonyítottuk, hogy mi is jók vagyunk a gyors kanyarokban. A hosszú egyenesekben is felgyorsultunk, az időmérőre is jobb hátsó szárnyat alakítottunk ki. Emiatt optimistán várom a hétvégét. Mindenkinek üzenem Japánba: ganbatte (gyerünk)!”

FERNANDO ALONSO (FERRARI, ÖSSZETETTBEN 3. HELY, 184 PONT):

"Ha az igaz is, hogy már matematikailag sem vagyunk versenyben a világbajnoki címért, attól még nem csökken a motivációnk. Hiszen a következő öt futamra is megfelelő hozzáállással kell készülnünk. Először is: meg akarjuk szerezni a második helyet. Ez nagyszerű eredmény lenne, ha figyelembe vesszük a rossz szezonkezdést és Vettel dominanciáját. Elképesztő, hogy idén csak egyszer nem állt dobogóra. Négyen küzdünk a második helyért: rajtam kívül Webber és a két mclarenes srác. Szerintem ez a csata csak az utolsó futamon Interlagosban dől el. Az elmúlt futamok alapján nem vár ránk könnyű feladat, hiszen úgy tűnik, legfőbb ellenfeleim picit jobb autóval szerepelhetnek. Tudjuk, tökéletes teljesítményt kell nyújtanunk, hogy elérjük a célunkat.”

MARK WEBBER (RED BULL-RENAULT, ÖSSZETETTBEN 4. HELY, 182 PONT):

„Remélem, hogy a szurkolók azért figyelnek majd erre a versenyre a tavaszi borzalmas tragédia után. Nagyszerű érzés, hogy én is tagja lehetek a mezőnynek. A japán emberek imádják a Formula-1-et, a szuzukai pálya a világ legjobbjai közé tartozik. Szenzációs keveréke a gyors és lassabb kanyaroknak, főleg az első szektor számít tempósnak. Amúgy szűk a pálya, így figyelnünk kell minden apróságra. Nagyon fontos, hogy megtaláljuk a megfelelő ritmust, az autónak minden kanyarban a határon kell mennie. Remek kihívást jelent a versenyzőknek, nagyon várom már a futamot!”

LEWIS HAMILTON (MCLAREN-MERCEDES, ÖSSZETETTBEN 5. HELY, 168 PONT):

„Imádom Japánt, ez a nagydíj a szezon egyik fénypontja! Idén természetesen mi is úgy utazunk az országba, hogy tisztában vagyunk a földrengés és a cunami borzalmas következményeivel. Remélem, ez a futam sikeresen mutatja meg, hogy van eredménye a japán emberek áldozatkész újjáépítő munkájának a márciusi borzalmas események után. A szuzukai pálya hangsúlyozhatja az erősségeimet, hiszen itt agresszíven kell versenyezni, folyamatosan a támadásra figyelhetünk. Csak így lehetünk gyorsak. De tisztában kell lennünk azzal is, hogy a legkissebb hiba is drága árat követel, hasonlóan Monacóhoz. Emiatt is imádom Szuzukát: különleges helyszín!”

A JAPÁN NAGYDÍJ EDDIGI GYŐZTESEI:
Év Versenyző Konstruktőr Helyszín
2010 Sebastian Vettel Red Bull-Renault Suzuka
2009 Sebastian Vettel Red Bull-Renault Suzuka
2008 Fernando Alonso Renault Fudzsi
2007 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes Fudzsi
2006 Fernando Alonso Renault Suzuka
2005 Kimi Räikkönen McLaren-Mercedes Suzuka
2004 Michael Schumacher Ferrari Suzuka
2003 Rubens Barrichello Ferrari Suzuka
2002 Michael Schumacher Ferrari Suzuka
2001 Michael Schumacher Ferrari Suzuka
2000 Michael Schumacher Ferrari Suzuka
1999 Mika Häkkinen McLaren-Mercedes Suzuka
1998 Mika Häkkinen McLaren-Mercedes Suzuka
1997 Michael Schumacher Ferrari Suzuka
1996 Damon Hill Williams-Renault Suzuka
1995 Michael Schumacher Benetton-Renault Suzuka
1994 Damon Hill Williams-Renault Suzuka
1993 Ayrton Senna McLaren-Ford Suzuka
1992 Riccardo Patrese Williams-Renault Suzuka
1991 Gerhard Berger McLaren-Honda Suzuka
1990 Nelson Piquet Benetton-Ford Suzuka
1989 Alessandro Nannini Benetton-Ford Suzuka
1988 Ayrton Senna McLaren-Honda Suzuka
1987 Gerhard Berger Ferrari Suzuka
1977 James Hunt McLaren-Ford Fudzsi
1976 Mario Andretti Lotus-Ford Fudzsi

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu