Vettel „feláldozza” magát Webberért

Létrehozva: 2011. október 21. 10:28
Nem kétséges, történelmi sikerrel akarja zárni az idei szezont a Red Bull! A napokban Christian Horner „fenyegette” meg az ellenfeleket, most pedig az immár kétszeres világbajnok Sebastian Vettel utalt arra, hogy az idei utolsó három futamon az a legfőbb célja, hogy az összetett verseny második helyéhez segítse csapattársát, Mark Webbert.


 

Az ausztrál pilóta a negyedik helyen áll, 13 ponttal marad el az „ezüstérmes” Jenson Buttontól. A brit azonban idén már háromszor nyert, így a különbség valójában 14 „egység”. Pontazonosság esetén a több futamgyőzelem számít, ebben Webber ugyan még beérheti a britet, de ekkor a több 2. hely dönt. Ebben pedig a mclarenes 3-2-re vezet, 3-3 diadal esetén ez a mutató nem is módosulhat.

„Mark nincs messze a második helytől, pedig a legutóbbi néhány versenye a reméltnél nehezebb volt. Legutóbb megnyertük a konstruktőrök világbajnokságát, ez a csapat és a versenyzőpárosnak is nagy örömöt jelentett. Még három futam maradt az idei szezonból, ezeken a lehető legjobb eredményt szeretnénk elérni” – jelentette ki minden idők legfiatalabb kétszeres világbajnoka.

Vettel bámulatos szezont fut: 12 alkalommal volt első az időmérő edzésen, 10 futamon bizonyult verhetetlennek. Ehhez képest Webber csak 3 pole-nak örülhetett, egyszer sem állt a dobogó legtetejére. Tavaly az ausztrál harmadik volt összetettben, ha idén egyet előrelép, akkor a 2010-esnél is sikeresebb lesz a Vörös Bika.
„Átadnám-e Marknak a folytatásban a futamgyőzelmet? Igen, valószínűleg…” – jelentette ki sokatmondóan Vettel.

Christian Horner csapatfőnök sem titkolja, Indiában, Abu-Dzabiban és Brazíliában is Webber érdekei lesznek a legfontosabbak.

„Mark fontos tagja a Red Bullnak! Nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ismét megnyertük a konstruktőrök világbajnoki címét. Erős éve volt, azt szeretnénk, ha második helyen zárna a pilóták között! Erre az évre ez az utolsó célunk, azt akarjuk, hogy versenyt nyerjen és szépen zárja a szezont.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A Red Bull nem „engedi el” 2011-et
Rossz hír a McLarennek és a Ferrarinak! A 2010 után idén is duplázó Red Bull-csapat továbbra sem veszi félvállról a 2011-es szezont, az utolsó három versenyen is támadni akar. Az osztrák istálló győzelmekkel akarja befejezni a...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A Red Bull kiélezett harcot vár 2012-ben
Egy évvel ezelőtt még sejteni sem lehetett, ki lesz a világbajnok, de azt sem, hogy 2011-ben Sebastian Vettel és a Red Bull így leiskolázza a Formula-1-es mezőnyt. Most Christian Horner csapatfőnök mégis azt jósolja, jövőre...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu