Retteghet a Red Bull a Magyar GP-től?

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 25. 19:28
Legutóbb tavaly ősszel fordult elő, hogy két egymást követő futamon nem nyert a Red Bull, így érthető, hogy a 2010-es világbajnokság győztesének csapatfőnöke némileg aggódva várja a hétvégi Magyar Nagydíjat. Az is természetes, hogy a két nagy ellenfél alaposan felvillanyozódott attól, hogy Silverstone-ben és a Nürburingen is sikerült elkapni a Vörös Bikát. A szurkolók csak remélni tudják, vasárnap a Hungaroringen is hatalmas csatát vívnak majd a sztárok.


Fotó: Reuters

 

SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Szerinted ki nyeri az F1-es Magyar Nagydíjat?
Fernando Alonso 46.1%
 
Lewis Hamilton 26.7%
 
Sebastian Vettel 17.0%
 
Felipe Massa 4.7%
 
Mark Webber 1.4%
 
Jenson Button 2.2%
 
Más 1.8%
 
Lezárult egy remek sorozat a száguldó cirkuszban: az idén mindig első vagy második Sebastian Vettel csak a negyedik helyen végzett a 62. F1-es világbajnokság Német Nagydíján! Győzött a remekül taktikázó, hiba nélkül vezető Lewis Hamilton, aki mögött Fernando Alonso és Mark Webber lett még dobogós. Hamilton idén másodszor nyert, Vettel után ő az idei szezon második duplázója. A Red Bull-lal utoljára a legutóbbi szezonban fordult elő, hogy egymást követő két futamon nem nyert, akkor Olaszországban és Szingapúrban Fernando Alonso diadalmaskodott.

„Nem számolhatunk azzal, hogy Vettelnek a folytatásban is gondjai lesznek. Egyet tehetünk, a lehető legnagyobb nyomás alá kell helyeznünk, hiszen láthattunk, Németországban Sebastian is több hibát elkövetett. Korábban, elsősorban a szezon elején éppen azt tapasztalhattuk, hogy nem vétett semmilyen hibát. Természetesen továbbra is elsősorban magunkra kell koncentrálnunk, minden téren javulnunk kell. Ennél többet nem tehetünk. Ha ez elég lesz a győzelemhez, akkor azt örömmel fogadjuk” – jelentette ki Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke.

Vasárnap a Német Nagydíjon Vettel már nem sokkal a rajt után elbukta az időmérőn megszerzett harmadik helyét, majd saját hibájából megpördült. Akkor a tavalyi világbajnok minden esélyét elveszítette arra, hogy megnyerje a versenyt.

A legfrissebb hírek szerint a Red Bull nem is számíthat „segítségre” a Hungaroringen a wokingiaktól, mivel a McLaren új fejlesztésekkel készül a következő versenyre.

„De ebben a sportágban szinte lehetetlen pontos előrejelzést adni a futamok eredményére. Korábban előfordult, hogy villámgyorsan változott a csapatok formája, így nem mondanám azt, hogy a győzelmünk miatt máris mi lennénk a legjobbak” – tette hozzá Whitmarsh.

Az elmúlt hetekben a Ferrari, vagyis leginkább Alonso megmutatta, ismét számolni kell az olasz istállóval. A kétszeres világbajnok spanyol klasszis ugyan Németországban nem tudta megismételni angliai diadalát, de második helyével picit közelebb került Vettelhez.

„Nincs más választásunk, most már minden versenyen támadnunk kell! Most még nagyon messze vagyunk Vetteltől, de ha folyamatosan jobbak leszünk, akkor a végén azért már érdemes lesz számolgatni. Most az a helyzet, hogy minél többen harcolnak a győzelemért, annál könnyebben tudunk faragni a hátrányunkból. De hangsúlyozom, most még túlságosan nagy a lemaradásunk” – szögezte le Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke.

A Red Bullt irányító Christian Horner reméli, a csapat jól reagál majd a kihívásra. Azt Vettel és Mark Webber is kiemelte vasárnap, az istállónak reagálnia kell, folyamatos javulásra lesz szüksége, hogy ne maradjon le a Ferraritól és a McLarentől.

„A gyárban mindenki keményen dolgozik, hiszen a fejlesztési verseny egyik legfontosabb szakaszába érkeztünk” – jegyezte meg Horner.

 

A MAGYAR NAGYDÍJ EDDIGI GYŐZTESEI:
Év Versenyző Konstruktőr Helyszín
2010 Mark Webber Red Bull-Renault Hungaroring
2009 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes Hungaroring
2008 Heikki Kovalainen McLaren-Mercedes Hungaroring
2007 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes Hungaroring
2006 Jenson Button Honda Hungaroring
2005 Kimi Räikkönen McLaren-Mercedes Hungaroring
2004 Michael Schumacher Ferrari Hungaroring
2003 Fernando Alonso Renault Hungaroring
2002 Rubens Barrichello Ferrari Hungaroring
2001 Michael Schumacher Ferrari Hungaroring
2000 Mika Häkkinen McLaren-Mercedes Hungaroring
1999 Mika Häkkinen McLaren-Mercedes Hungaroring
1998 Michael Schumacher Ferrari Hungaroring
1997 Jacques Villeneuve Williams-Renault Hungaroring
1996 Jacques Villeneuve Williams-Renault Hungaroring
1995 Damon Hill Williams-Renault Hungaroring
1994 Michael Schumacher Benetton-Ford Hungaroring
1993 Damon Hill Williams-Renault Hungaroring
1992 Ayrton Senna McLaren-Honda Hungaroring
1991 Ayrton Senna McLaren-Honda Hungaroring
1990 Thierry Boutsen Williams-Renault Hungaroring
1989 Nigel Mansell Ferrari Hungaroring
1988 Ayrton Senna McLaren-Honda Hungaroring
1987 Nelson Piquet Williams-Honda Hungaroring
1986 Nelson Piquet Williams-Honda Hungaroring

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Hamilton és a precíz agresszivitás …
Lezárult egy remek sorozat a száguldó cirkuszban: az idén mindig első vagy második Sebastian Vettel csak a negyedik helyen végzett a 62. F1-es világbajnokság Német Nagydíján! Győzött a remekül taktikázó, hiba nélkül vezető Lewis...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Hamilton nyert, Vettel nincs dobogón
Lezárult egy remek sorozat a száguldó cirkuszban: az idén mindig első vagy második Sebastian Vettel csak a negyedik helyen végzett a 62. F1-es világbajnokság Német Nagydíján! Győzött a remekül taktikázó, hiba nélkül vezető...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu