Räikkönen aláírta új F1-es szerződését?

Létrehozva: 2011. október 24. 15:38
Finnországban már csak tudják…Szenzációs, de hivatalosnak azért messze nem mondható hírt közölt az Ilta Sanomat nevű napilap: biztosra vehető Kimi Räikkönen visszatérése a száguldó cirkuszba, miután aláírta szerződését az egyik nagy múltú csapathoz…


 

A finn újság úgy tudja, a 2007-ben világbajnok klasszis a Williams alkalmazottja lesz a 2012-es szezontól. Az Ilta Sanomat attól az Inoue Takitól kapta az információt, aki a kilencvenes években a Simtekben és a Footworkben szerepelt, kevés sikerrel.

A japán sportember legutóbb 1995-ben indult versenyen, de mind a mai napig jó kapcsolatot ápol a Formula-1-gyel. Napjainkban hazája tehetségesnek mondott pilótáit látja el tanácsokkal, a „menedzserkedés” miatt tekinthető jól informáltnak.

Inoue szerint a mostani megállapodás hátterében a Williams anyagi megerősödése áll. Az elmúlt években szűk büdzsével dolgozó istálló ugyanis állítólag megállapodott a katari nemzeti bankkal. Ennek köszönhetően áll sok pénz a csapathoz.

Az új főszponzor érkezése pedig azt jelenti, hogy a Williams most már simán állni tudja a finn versenyző bérköltségét, amely nem igazán alacsony.

Kimi Räikkönen 2001-ben mutatkozott be az F1-ben, a Sauber után a McLarenben és a Ferrariban szerepelt. A legutóbbi két szezont ralizással töltő finn sztár összesen 18 futamot nyert a száguldó cirkuszban. Néhány hónappal ezelőtt a Renault-val hozták hírbe, de az üzletből végül semmi sem lett.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu