Nincs jobb a McLaren párosánál?

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 18. 11:55
Nem egészen két hónap múlva Bahreinben elkezdődik a 62. Formula-1-es világbajnokság, a szurkolók és a szakemberek egy része azonban már most folyamatosan találgat, ki lesz az idei szezon legjobbja. Természetesen az sem meglepő, hogy a csapatok illetékesei is igyekeznek „útmutatóval” szolgálni, az sem váratlan, hogy senki sem kritizálja saját alkalmazottjait, legalábbis egyelőre…


 

Rengetegen gondolják úgy, idén is a Red Bull, a Ferrari és a McLaren vív majd ádáz csatát a világbajnoki címekért, ebben a harcban pedig kulcsfontosságú lesz, melyik istálló kettőse működik a legkiegyensúlyozottabban. A wokingi istálló főnöke, Martin Whitmarsh már most úgy érzi, jó „lapokkal” gazdálkodhat.

„Tavaly a Red Bullnál és a Ferrarinál sem mentek tökéletesen a dolgok, nálunk viszont kiválóan működött Hamilton és Button párosa. Számomra nem is lehet kétséges, hogy napjainkban nálunk dolgozik a legjobb kettős!” – szögezte le a szakember.

A 2008-as és a 2009-es világbajnok együttműködése a tavalyi szezonban kezdődött, Hamilton három, míg Button két futamgyőzelmet aratott. A pontversenyben végül negyedik és ötödik lett a két brit, vagyis a számok és az eredmények tekintetében is jobbnak bizonyult a Red Bull (Vettel lett a világbajnok, Webber pedig a harmadik) és a Ferrari (Alonso végzett a második helyen).


„Szerintem a többiek irigyelnek bennünket, még a Red Bull, a Ferrari és a Mercedes-Benz is! Versenyzőink rendkívül jó barátságot ápolnak, csodálatos az együttműködésük. Mindketten kiválóan teljesítenek, ehhez kontrollált agresszivitás párosul. Nemcsak gyorsak, hanem ravaszak is a pályán” – dicsérte pilótáit Martin Whitmarsh.

Zárásként a McLaren-főnök az F1 életében fontos szerepet játszó csapatsorrendről is beszélt, nem meglepő, hogy pozitív értelemben emelte ki saját csapatát.

„Biztos, hogy nem ez lenne az összeállításunk, ha bármelyikük is azt érezné, csapatsorrendet kell betartania… Természetesen nem tudnánk őket egyszerre alkalmazni, ha azt gondolnák, jogtalan előnyhöz juthat a másik.”

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu