Megunta Massa botladozását a Ferrari?

Létrehozva: 2011. november 1. 16:26
Minden előfordulhat a száguldó cirkuszban, még az is, hogy felbontsák egy versenyző szerződését. A nemzetközi szaksajtó szerint ez a „forgatókönyv” vár Felipe Massára is, aki az utóbbi időben eredmények helyett sorozatos „baklövéseivel” szolgáltat témát, teljesítménye jócskán elmarad a Ferrarinál elvárt szinttől. Emiatt kell (?) mennie a maranellói csapattól, noha kontraktusa csak a 2012-es szezon végén jár le.


 

A brazil pilótát a 2008-as világbajnokság után rengetegen sajnálták, hiszen nagyon közel állt a világbajnoki címhez. Mindössze egy ponttal kapott ki Lewis Hamiltontól, a Brazil Nagydíj döbbenetes utolsó köreore bizonyára még sokan emlékeznek…Massa aztán a 2009-es szezon Magyar Nagydíján életveszélyes fejsérülést szenvedett, visszatérése óta pedig alig-alig emlékeztet korábbi önmagára.

A Ferrari versenyzője az elmúlt hónapokban szinte semmit nem tett hozzá a Ferrari eredménysorához, leginkább azzal keltett feltűnést, hogy ütközésekkel tarkított csatákat vívott Hamiltonnal. Így volt ez múlt vasárnap Indiában is, a szaksajtó pedig úgy tudja, ekkor veszítette el végleg a maranellóiak bizalmát.

Az olasz sikercsapat nem elégedhet meg azzal, hogy csak Fernando Alonsóra számíthat a futamokon, hiszen ezzel „emberelőnyt” ad az ellenfeleknek. Tény, arról egyelőre szó sem lehet, hogy a Ferrari leigazolja Sebastian Vettelt, Jenson Buttont vagy Hamiltont, míg Mark Webber már pályafutása végén jár. Ezért szinte csak egy pilóta jöhet szóba Massa utódjaként, legalábbis abban a tekintetben, hogy kellő rutnija van már az F1-ből.

A média úgy tudja, a Ferrari most azon dolgozik, hogy elcsábítsa Nico Rosberget. A német-finn versenyzőt ugyan 2012 végéig szerződés köti a Mercedes GP-hez, de olyan kitétellel, hogy megfelelő kárpótlás esetén idő előtt távozhat. Ez nem lehet akadály a Ferrari számára, már „csak” Rosberget kell meggyőzni.

A maranellóaikon biztosan nem múlik majd a megegyezés, mert Luca di Montezemolo elnök eltökélt – a szaksajtó szerint -, mindenképpen ajtót akar mutatni Massának.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu