Kemény-legényekkel pólózik Button

Szerző: MTILétrehozva: 2011. június 22. 15:44
Július első három napján rendezik meg a Margitszigeten a Vodafone Kupáért kiírt nemzetközi férfi vízilabdatornát, amelyen az olimpiai bajnoki címvédő magyarok mellett a görög, a német és az orosz válogatott indul. Jövő csütörtökön világhírű vendége lesz a keretnek, mivel az F1-es világbajnok Jenson Button is részt vesz az edzésen!


 

A budapesti esemény jelentőségét növeli, hogy - amint a Széchy-uszodánál tartott sajtótájékoztatón is elhangzott - alig két héttel előzi meg a sanghaji vizes világbajnokságot, ahol Kemény Dénes szövetségi kapitány legénysége éremreményekkel száll medencébe.

A szakvezető a szerdai összejövetelen egyértelművé tette, hogy mind a Vodafone Kupán, mind a vb-n az aranyérem a cél.

"Bátor, harcos csapatot akarok látni, amely megnyeri a kupát, még ha nem a legjobb formájában is, azt ugyanis a kínai világbajnokságon kell elérni" - fogalmazott Kemény Dénes. "Természetesen ott is az aranyra törünk, és ugyanez a cél a londoni olimpiára is."

A kapitány kitért rá, hogy a vb-re nevezendő 13 játékosát legkésőbb jövő szerdára, a hétvégi, görögországi torna tapasztalatait is figyelembe véve jelöli ki a jelenlegi 17 fős keretből.

"Korfu után már végképp tiszta lesz minden, addig bárki bizonyíthatja, hogy ott a helye a csapatban. A keretszűkítés ezzel együtt mindig fájdalmas döntés, szakmailag és emberileg egyformán nehéz, s lelkileg is megpróbáltatást jelent" - avatta be a jelenlevőket a sikerkapitány.

Beck György, a hazai szövetség társelnöke, a névadó Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatója arról beszélt, hogy cége kitart a válogatott támogatása mellett.

"A tavalyi még a tesztelés időszaka volt, az idei 2. Vodafone Kupa viszont már annak a bizonyítéka, hogy hosszabb távon is együtt fogunk működni. Úgy időzítjük ez után is, hogy az adott év aktuális csúcseseménye, jelen esetben közvetlenül a vb előtt legyen a mi tornánk, amelyen a magyar közönség a világverseny előtt láthatja hazai medencében utoljára kedvenceit" - mondta Beck György, aki különleges bejelentéssel is szolgált: a jövő csütörtöki válogatott edzésen - afféle díszvendégként - jelen lesz, és vízbe is száll a Kemény-legénység gyakorlásán Jenson Button, a Formula-1 egyik sztárja, a McLaren 2009-ben világbajnok brit pilótája.  


A Vodafone Kupa programja:

július 1., péntek:

17:30 ó: Németország-Oroszország
19 ó: Magyarország-Görögország

július 2., szombat:

17:30 ó: Görögország-Oroszország
19 ó: Magyarország-Németország

július 3., vasárnap:

9:30 ó: Görögország-Németország
11 ó: Magyarország-Oroszország

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu