Hosszabbított Vettel csapattársa

Szerző: shLétrehozva: 2011. augusztus 27. 10:03
A Belga Nagydíj harmadik szabadedzése előtt végleg eldőlt, Mark Webber jövőre is tagja lesz a száguldó cirkusznak. Az ausztrál F1-es versenyző ugyanis egy évvel meghosszabbította szerződését a Red Bull-csapatnál.


 

A 35 éves Webber 2007 óta szerepel az osztrák istállónál, pályafutása legnagyobb sikereit is itt érte el. Hat futamgyőzelmet aratott, kilenc alkalommal nyerte meg az időmérő edzést, tavaly az utolsó futamig versenyben volt a világbajnoki címért.

Néhány hete ugyan felmerült a nemzetközi szaksajtóban, hogy a tapasztalt pilóta elhagyja a Vörös Bikát és a Ferrarihoz igazol Felipe Massa helyére, de a híresztelés végül nem igazolódott.

„Szeretnék továbbra is a legjobbak közé tartozni a Formula-1-ben, ezért nem is volt kérdés, hogy újabb egy évre a Red Bullnál maradok. Kimagasló a motivációm: egyénileg is szeretnék a lehető legjobb lenni, hogy ezzel segítsem a csapatot. Az elmúlt öt évben nagyon keményen dolgoztunk, bebizonyítottuk, versenyképes, világbajnoki címet elérő autót tudunk tervezni. A 2012-es szezon összes hétvégéjén is a végsőkig elmegyek majd a sikerért” – jelentette ki Webber.

Christian Horner csapatfőnök elárulta, fel sem merült, hogy új versenyzőt igazoljanak.

„Egyértelmű volt számunkra, hogy szeretnénk folytatni a sikeres együttműködést Markkal. Ez azonnal egyértelmű volt, amikor megkezdtük a tárgyalásokat. Nagyon erős párost alkot Mark Webber és Sebastian Vettel, egymást is keményen hajtják. Nagyon elégedettek vagyunk, hogy negyedik közös szezonjukat kezdik majd.”

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu