Alonso nem dobja be a törülközőt

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 8. 17:54
Az ausztráliai nyitányon a várakozásoktól alaposan elmaradó Mark Webber brillírozott a Malajziai Nagydíj nyitó napján, így a Red Bull sikerével zárult az első és a második szabadedzés is a 62. Formula-1-es világbajnokság második versenyén. A címvédő Sebastian Vettel először csak 17., majd a folytatásban negyedik lett. Webber mögött Lewis Hamilton, majd Jenson Button lett a második, vagyis egyelőre a Red Bull és a McLaren uralja a sepangi futamot.


 

SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Szerinted ki nyeri az F1-es Malajziai Nagydíjat?
Sebastian Vettel 13.6%
 
Lewis Hamilton 35.5%
 
Mark Webber 0.7%
 
Fernando Alonso 42.7%
 
Felipe Massa 1.7%
 
Jenson Button 0.9%
 
Michael Schumacher 4.3%
 
Más 0.6%
 
NYILATKOZATOK A MÁSODIK SZABADEDZÉS UTÁN:

MARK WEBBER (RED BULL-RENAULT, 1. HELY):

„Egyelőre minden jónak tűnik, de még csak a hétvége elején v agyunk túl. Száraz pályán is futottunk néhány kört, az autó nagyszerűen működött. Megbízhatónak is tűnt, ez mindig szép bónuszt jelent. Minden típusú abroncsot ki kell próbálnunk, hiszen a Pirelli új típusú gumikat is hozott Malajziába. Itt pedig nagy a meleg. Ki kell elemeznünk a ma szerzett információkat, de eddig minden jónak tűnik.”

JENSON BUTTON (MCLAREN-MERCEDES, 2. HELY):

„A délutáni edzés sokkal jobban sikerült, mint a délelőtti. A nyitó gyakorláson még nem találtuk a helyes megoldásokat, mert Melbourne után elindultunk egy meghatározott irányba, de kiderült, az nem igazán működik itt, hiszen két sokban eltérő pályáról van szó. Így délutánra több dolgon módosítottunk, most már sokkal jobb a helyzet. Az újfajta gumik sokban eltérnek a Melbourne-ben használt abroncsoktól, a csapat többsége meg is szenvedett a tapadással. A köridőkből még nem tudhatjuk, hogy a többiek milyen üzemanyag-mennyiséggel köröztek. De lényeges, hogy mi sok területen változtattunk, ezek a módosítások pedig előrelépést eredményeztek.”

LEWIS HAMILTON (MCLAREN-MERCEDES, 3. HELY):

„Érdekes napot zártunk. Az időeredmények alapján nagyon szoros az élmezőny, úgy érzem, mi jelentősen javultunk. Persze még gyorsabbak is lehetünk, de az első nap mindenképpen konstruktív volt. A körülmények nagyban eltérnek az idénynyitón tapasztaltaktól, Ausztráliában sokkal hűvösebb volt. Így Malajziában gyorsabban kopnak a gumik, lehet, hogy vasárnap háromszor kell majd a boxba mennünk. Több csapat küzd majd a sikerért, remélem, mi közelebb leszünk a Red Bullhoz, mint az első futamon.”

SEBASTIAN VETTEL (RED BULL-RENAULT, 4. HELY):

„Az első edzésen rengeteg kört tettem meg, mert ki kellett próbálnom az újfajta gumikat. Délután pedig már minden a szokásos terveknek megfelelően alakult, különösebb problémát nem tapasztaltam. Fontos km-eket tettem meg, de ez fontos is volt, hiszen nagyban különbözik a malajziai és a melbourne-i pálya. De a többieknek is ugyanezekkel a dolgokkal kell megbirkózniuk. Holnap már többet tudunk az erőviszonyokról.”


MICHAEL SCHUMACHER (MERCEDES GP, 5. HELY):

„Jól sikerült az első napunk Sepangban. Úgy tűnik, jó irányba haladunk, előrelépésként értékelem a nyitányt. Közelebb vagyunk a barcelonai tesztelésen produkált sebességünkhöz, mint a melbourne-i teljesítményünkhöz. Remélem, ennél azért még jobbak és gyorsabbak leszünk. Két, tipikusan pénteki edzésen vagyunk túl, számos fejlesztést teszteltünk, amelyek a jövőben még segíthetik a szereplésünket. Ma kiválóan működött az aerodinamikai csomagunk és a KERS-rendszerünk, így nagyon várom vár, mit hoz a következő két nap.

FELIPE MASSA (FERRARI, 6. HELY):

„Logikus, hogy azt vártam és reméltem, hogy gyorsabbak leszünk. Főleg az előttünk járó két csapat lehet a viszonyítási pont. Meglátjuk, min tudunk javítani a folytatásra, mert nem elég jó az autónk tapadása, nagyon gyorsan elkoptatjuk a gumikat, ezt tapasztaltuk a második edzés hajrájában. Akkor ugyanis már mindenki teli tankkal gyakorolt, nem csak mi küszködtünk ezzel a gonddal. Ha száraz lesz a pálya a versenyen, akkor rendkívül nehéz feladatot jelent majd a megfelelő taktika megtalálása.”


FERNANDO ALONSO (FERRARI, 9. HELY):

„A mai tapasztalataim alapján azt kell mondjam, nehéz hétvége elé nézünk. De mindent megteszünk azért, hogy közelebb kerüljünk a legjobbakhoz. Az első és a második edzésen sem volt igazán kiegyensúlyozott az autóm, ennek utána kell néznünk a szombati folytatásig. Délelőtt rengeteget foglalkoztunk az aerodinamikával, meg kellett fejtenünk, milyen területeken nem értük a kívánt szintet Ausztráliában. A szezon elején járunk, nem vagyunk elég gyorsak ahhoz, hogy a pole-ért és a győzelemért küzdjünk. De ez nem jelenti azt, hogy bedobtuk volna a törülközőt.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Nyitányként Red Bull-dupla Vettel nélkül
Az ausztráliai nyitányon a várakozásoktól alaposan elmaradó Mark Webber brillírozott a Malajziai Nagydíj nyitó napján, így a Red Bull sikerével zárult az első és a második szabadedzés is a 62. Formula-1-es világbajnokság második...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu