Elmenekül Vácról Tóth Timi

Szerző: shLétrehozva: 2010. december 22. 16:38
Kellemetlen karácsonyi meglepetés a Vác szurkolói számára, hogy búcsút intett Németh Andrásnak és a Dunakanyarnak a klasszis balátlövő, Tóth Tímea. Hetek óta pletykák keringtek a bajnokságban 4. helyen álló Vác esetleges csődjéről és komoly anyagi gondjairól, eddig úgy tűnt, a játékosok fizetéseinek csökkentésével egyenesbe jöhet a klub. Az Európa-bajnokságra sérülése miatt csak utólag behívott Tóth az anyagi gondok mellett a Németh Andrással megromlott munkaviszonyra hivatkozva távozik. Elképzelhető, hogy a játékos a téli szünetben remekül erősítő Siófok együttesébe igazol.


Hosszú évek óta alkotott elválaszthatatlan párost Tóth Tímea és Németh András, munkakapcsolatuk még a 2000-es évek elején, a Ferencvárosnál kezdődött. A Népligetben elért sikerek (bajnoki és kupagyőzelem, BL-döntő, EHF-Kupa-győzelem) után a Kirsner Erikával kiegészült magyar trió együtt igazolt a kilencszeres BL-győztes Hypo csapatához is, ahol a sikerkovács edző és két játékosa már az első szezonban BL-döntőig vezette az osztrák alakulatot.

Tóth Tímea és Németh András a két Bécsben eltöltött év után fogadta el a komoly terveket szövő Vác ajánlatát. A 2009/2010-es szezonban a csapat meglepetésre bronzérmet nyert a bajnokságban, míg Tóth Tímea - 10 gólos meccsenkénti átlagot produkálva - 225 találattal gólkirálynő lett.

Az idei szezonban is jól ment a váci szekér, hiszen a dunakanyari alakulat a harmadik helyről várhatja az Európa-bajnokság utáni folytatást. December 28-án máris egy Ferencváros elleni derbivel, ahol már nem lesz a csapat segítségére a legnagyobb gólfelelős, Tóth Tímea.

A játékos egyelőre nem kívánta elárulni, hogy mely klub mezét ölti magára a jövőben. Nem elképzelhetetlen, hogy új klubja a téli szünetben már két brazil válogatottal is erősítő Siófok lehet, ahová Fodor János tulajdonos elmondása szerint a jövőben egy, az Európa-bajnokságon is szerepelt magyar válogatott érkezése várható.

Címkék: toth_timea
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu