Usain Bolt legyőzte Powellt Rómában

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 26. 21:50
Elmaradt az űridő, de megnyerte a korábbi világcsúcstartó Asafa Powell elleni csatát Usain Bolt Rómában, 9,91 másodperccel győzött 100 méteren a római Gyémánt Liga-versenyen. A harmadik helyen az Európa-bajnok Christophe Lemaitre végzett.


A jamaicai közönségkedvenc utoljára augusztus 6-án Stockholmban állt rajthoz, mikor kikapott nagy riválisától Tyson Gaytől, azóta sérülései miatt váratott magára visszatérése.

Nem csak ő, hanem a korábbi rekorder Asafa Powell is ott volt az olimpiai stadionban és nagy csatát vívtak a győzelemért. Bolt gyengébben rajtolt, mint honfitársa, a táv feléhez érkezve jelentős hátránya volt, de még 80 méternél is riválisa volt előbb.

Újítani tudott, de a korábbi évek laza futásával ellentétben teljes erőbedobásával kellett hajtania, végül két századdal nyert. Csaknem ismét átlépte a 10 másodperces álomhatárt a francia Lemaitre, a 2003-as világbajnok Kim Collins negyedik lett.

A Gyémánt Liga következő állomása június 4-én Eugene-ben lesz, mielőtt 9-én Oslóban csapnának össze a világ legjobb atlétái. Az idei világbajnokságot augusztus 27. és szeptember 4. között a dél-koreai Teguban rendezik meg.

A végeredmény  

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu