Újabb címvédés a Kékszalagon?

Szerző: shLétrehozva: 2009. július 3. 17:19
Ismét megdőlt a Kékszalagon résztvevők száma: az idén 612-en neveztek Európa leghosszabb tókerülő versenyére. Péntek reggel kilenc órakor vágtak neki a versenyzők a 150 km-es távnak.


A címvédőnek, Litkey Farkasnak meggyűlt a baja Király Zsolt csapatával. Kenesénél még a Raffica vezetett, de Siófok felé előzött az Uniqua-Brokernet. Azóta folyamatosan növeli az előnyét a nyolcszoros Kékszalag-győztes. A verseny azonban még nem lefutott, egy ilyen hosszú túraversenyen bármi megtörténhet.

A megmérettetésnek már egy hajó árboca is áldozatul esett, amely egy baleset következtében törött el. A vitorlás a víz alatt egy azonosítatlan hosszúkás tárgynak ütközött, gyakorlatilag zátonyra futott a Dixie 32-es, és a verseny feladására kényszerült.

Detre Diána, pekingi olimpiai résztvevőnk szörffel vágott neki az embert próbáló versenynek. A számára kedvezőtlen széljárásnak betudhatóan jócskán lemaradt az élmezőnytől, de kitartóan küzd, hogy első női szörfösként teljesítse a távot.

A kezdeti nyugati, dél-nyugati szellő a futam során néhol megélénkült, viharossá eddig nem fokozódott, az előrejelzések szerint ettől nem is kell tartani.

A két élen haladó mögött látótávolságon belül van az RC 44-et kormányzó Láng Róbert, az Avatarral Soponyai Géza és a Sponsor Wanteddel Vándor Róbert csapata.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu