Tragikomikus jelenetek, van új elnök

Szerző: SH, MTILétrehozva: 2013. április 5. 09:17
Szoros küzdelemben Nátrán Rolandot, a Magyar Export-Import Bank Zrt. és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. 33 éves vezérigazgatóját választották a Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) elnökévé a szervezet csütörtöki tisztújító, egyben évi rendes közgyűlésén.


A titkos szavazás során Nátrán 39, Pósfai Gábor, a Decathlon Magyarország ügyvezető igazgatója 36 szavazatot kapott. A közgyűlés megkezdésekor még Krisch Róbert, a Roto Elzett Kft. ügyvezető igazgatója is szerepelt az elnökjelöltek listáján, ő azonban visszalépett, miután a küldöttek - több mint egyórás huzavona után - Font Sándort, a Soltvadkerti TE küldöttét, egyben fideszes országgyűlési képviselőt választották meg a közgyűlés levezető elnökének.

Az elnöki posztot 2011 májusa óta betöltő Pákh Imre vállalkozó, a Munkácsy Alapítvány elnöke más irányú elfoglaltságai miatt nem jelöltette magát újra. Nátrán Roland programbeszédében hangsúlyozta: elnökként az a legfontosabb teendője, hogy megszüntesse az asztaliteniszen belüli ellentéteket.

"Végletes a megosztottság a sportágban, ennek véget kell vetni és össze kell zárnia ennek a közösségnek. Szintén fontos, hogy növeljük az igazolt versenyzők számát és kiszélesítsük a sportág bázisát. Szeretnénk minél több megyei és regionális központot létrehozni, hogy ezáltal sok fiatallal ismertessük és szerettessük meg a sportágat" - mondta az új elnök, aki aktív kommunikációt ígért a szövetség részéről, valamint azt, hogy javítja a MOATSZ kapcsolatát az egyesületekkel és a megyei szervezetekkel.

Nátrán elmondta még: úgy érzi, hogy elsősorban a szervezetfejlesztés és pénzügyek területén tud a legtöbbet tenni az asztaliteniszért, s olyan szakmai kérdésekbe, mint például a szövetségi kapitányok személye, nem kíván beleszólni, azt a szakemberekre kívánja bízni. Az új elnök azt ígérte, nem fogja szőnyeg alá söpörni a problémákat és foglalkozni kíván a szövetség elmúlt években tapasztalt kaotikus gazdálkodásával. Ennek érdekében két független céggel elvégezteti a MOATSZ könyvvizsgálatát, két irodával pedig a jogi átvilágítását, majd ezen eredmények ismeretében dönt az elnökség arról, hogy szükségesek-e további lépések.

A közgyűlésen ugyanis Békefi Leoné Éva, a MOATSZ gazdasági vezetője arról tájékoztatta a küldötteket, hogy a szövetség az elmúlt három évet veszteséggel zárta, s likvid eszközhiánya jelenleg 68 millió forintra rúg. Hozzátette ugyanakkor, hogy egy kormányhatározat alapján ígéret van arra, hogy az állam ebből 48,3 milliót átvállal, bár az erre vonatkozó szerződést még nem írta alá a szövetség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A vitáktól, személyeskedésektől, visszalépésektől és olykor tragikomikus jelenetektől sem mentes, maratoni, majdnem 12 órás közgyűlés során a küldöttek nem fogadták el az elnökség 2011-es és a 2012-es szakmai beszámolóját (előbbit már másodszor), a szövetség tavalyi gazdálkodásáról szóló jelentést, valamint a 2013. évi költségvetés tervezetét. A tagság egyedül a felügyelő bizottság 2012. évi beszámolóját hagyta jóvá.

Címkék: asztalitenisz
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu