Super Bowl: Arizona vagy Pittsburgh?

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 19. 12:30
Véget értek a tengentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) elődöntői. Parádézott hazai szurkolótábora előtt az Arizona Cardinals, így méltán hódította el az NFC-bajnoka címét. A másik főcsoportdöntőben a kőkemény védelmek találkozóján a Pittsburgh Steelers diadalmaskodott a Baltimore Ravens fölött.


Fotó: Reuters

Minden úgy történt, ahogy megjósoltuk: az AFC döntőjében nagy harc, kevés pont, az NFC-ben sok passz, pontzuhatag.

Az Arizona Cardinals magabiztosan kezdett hazai pályán az idei év "surranópályása", a Philadelphia Eagles ellen. Kurt Warnerék az első játékukból meg sem álltak az Eagles célterületéig. A TD-t végül a hazaiak megállíthatatlan játékosa, Larry Fitzgerald szerezte.

A tizenegyes számú játékos annyira belejött a játékba, hogy ezt a teljesítményét még kétszer megismételte a félidőben, ezzel csapatját tetemes előnyhöz juttatva.

Donovan McNabb - a vendégek veterán irányítója - eközben csak szenvedett az ellenfél blitzelő védelmével szemben. Első, parádés futásával kiemelt figyelmet szerzett magának és innentől kezdve csak árnyéka volt önmagának.

A második félidőre aztán "megékezett" a Philly védelme is. Az Arizona a harmadik harmadban nem ért el pontot, míg a Sasok tizenhárom ponttal felkapaszkodtak.

Azonban ez sem volt elég az Eagles győzelméhez: a lelkesen játszó hazaiak 32-25-ös győzelemmel utazhatnak Tampába, az NFL nagydöntőjébe.

A mérkőzés összefoglalóját megtekintheti ITT!

NFL, NFC FŐCSOPORTDÖNTŐ:
ARIZONA CARDINALS - PHILADELPHIA EAGLES 32-25 (7-3, 14-3, 0-13, 8-6)


A Pittsburgh Steelers ősriválisával, a szintén az AFC Északi csoportjában található Baltimore Ravensszel mérkőzött meg a nagydöntőbe jutásért.

Mike Tomlin - a Steelers vezetőedzője - úgy fogalmazott a meccsel kapcsolatban: "Vannak nagy párharcok, csoportrivalizálások... és van a Steelers-Ravens. Ez a mérkőzés akkor vérre menne, ha barátságos felkészülési találkozót játszanánk... most képzeljék el, hogy ez egy főcsoportdöntő!"

Az NFL két legjobb védelme óriási csatát vívott egymás ellen. Az első negyedben a támadóegységek egymást váltották a pályán, mindössze két hazai mezőnygólt jegyezhettünk fel.

A második negyedben Ben Roetlishberger és Santonio Holmes parádés, 65 yardos játékával a Steelers már 13-0-ra vezetett, ám Willis McGahee futásainak köszönhetően visszakapaszkodott a Ravens.

A záró negyedre - egy újabb Jeff Read mezőnygól után - 16-7-tel fordultak a csapatok. A Baltimore McGahee újabb futásával 16-14-re zárkózott föl. Ekkor azonban Joe Flacco labdáját Troy Polamalu kapcsolta le és touchdownra váltotta, eldöntve a találkozót.

Az estét Willis McGahee és Ryan Clark ütközése árnyékolta be. A két játékos teljes erővel rohant egymásnak, sisak sisakot ért, majd McGahee percekig a mozdulatlanul feküdt a földön.

A teljes mérkőzés összefoglalóját tekintse meg ITT!

NFL, AFC FŐCSOPORTDÖNTŐ:
PITTSBURGH STEELERS - BALTIMORE RAVENS 23-14 (6-0, 7-7, 3-0, 7-7)

 


Így tehát kialakult a negyvenharmadik Super Bowl párosítása:

NFL, SUPER BOWL:
Magyar idő szerint Február 3. 00:00

PITTSBURGH STEELERS - ARIZONA CARDINALS Február 3. 00:00

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu