Sportolók gyászolják a zene királynőjét

Szerző: CZOLétrehozva: 2012. február 12. 12:08
A szombaton elhunyt Whitney Houston hangját számos sportesemény előtt és után megcsodálhattuk, a Super Bowl vagy épp az amerikai labdarúgó-világbajnokság fényét egyaránt emelte a ’90-es években, de bokszmeccsen is gyakorta feltűnt. A sportolók a Twitteren vettek végső búcsút a gyémánttorkú énekesnőtől.


 

A drogproblémákkal viaskodó Whitney Houstonra Los Angeles-i hotelszobájában holtan találtak szombaton, és bár a kiérkező mentők próbálták újraéleszteni, már nem tudtak segíteni rajta.

Az énekesnőt egy világ gyászolja, beleértve a sportolókat is, ami nem csoda, hiszen nem egyszer fellépett nívós sporteseményen, de bokszmérkőzésre szabadidejében is előszeretettel ellátogatott.

Egyik legemlékezetesebb alakítása a 25., tampai Super Bowlhoz köthető, ami a minap is diadalmaskodó New York Giantsnek hozott szerencsét: 20-19-re győzte le a Buffalo Billst.

Nekünk, magyaroknak elsősorban arról marad emlékezetes az 1994-es világbajnoki döntő, hogy Puhl Sándor fújta a sípot, de a pasadenai Rose Bowlban Houston is színpadra lépett a záróünnepségen. Az igazi győztesek persze a brazilok voltak, akik tizenegyesekkel kerekedtek felül az olaszokon.



A tenisz szerelmesei is jó szívvel emlékezhetnek a New Jersey-i előadóra, aki az új Artur Ashe aréna átadásán, 1997 augusztusában is elkápráztatta a közönséget.

Houston kifejezetten közeli kapcsolatot ápolt Magic Johnson egykori kosarassal, aki tv-show-jának premierjére is elhívta az énekesnőt. A szórakoztatás jegyében táncra is perdültek.



Az ikonikus bokszolónak, Muhammad Alinak díjat adott át a kitartásáért, amiért példakép tudott maradni a rajta elhatalmasodó Parkinson-kór ellenére.

A díva amúgy is kedvelte az ökölvívást, Bernard Hopkins és Roy Jones Jr. mérkőzésein gyakorta megörökítette a kamera a nézőtéren, többnyire Las Vegasban.

Amerikaiként a kosárlabda sem maradhat ki a repertoárból, a női NBA, azaz a WNBA 1999-es All-Star gáláján adott elő a New York-i Madison Square Gardenben.

A sportolók a Twitteren tisztelegtek az emléke előtt, Floyd Mayweather „egy zenei legendát elvesztettünk” kiírással vett búcsút tőle.

A mikroblogot előszeretettel használó labdarúgók közül Rio Ferdinand (Manchester United), Gerard Piqué (Barcelona), Wesley Sneijder (Inter), Glen Johnson (Liverpool), Ryan Babel (Hoffenheim) és Giuseppe Rossi (Villarreal) első dolga is az volt vasárnap reggel, hogy elköszönjön Whitney Houstontól.

Címkék: gyasztragedia
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu