Rekordok dőltek meg a Gyémánt-ligában

Szerző: MTILétrehozva: 2012. június 2. 14:21
Kimagasló eredményeket hozott az atléták Gyémánt Liga-sorozatának negyedik állomása az egyesült államokbeli Eugene-ben, ahol a férfi és női 10 ezer méter mellett a férfi hármasugrást is a világ idei legjobbjával nyerték a pénteki nyitónapon.


 

Az említett futószámban a férfiak versenyében a kenyai Wilson Kiprop ért célba a leggyorsabban, egyéni csúcsnak számító 27:01.98 perc alatt, aminek köszönhetően nem csupán 2012 eddigi legkiválóbb időeredményével rukkolt elő, hanem olimpiai résztvevővé is vált, mivel a viadal az afrikai ország atlétái számára válogatóverseny is az  ötkarikás játékokra. Szintén kijutott az olimpiára Kiprop két honfitársa, a dobogó másik két fokát elfoglaló Moses Masai (27:02.25) és Bitan Karoki (27:05.50).

A női 10 ezer métert ugyancsak az idei legjobb idővel nyerte az etiópok olimpiai bajnoka, Tirunesh Dibaba (30:24.39 p), és senki nem jutott még ebben az esztendőben olyan messzire férfi hármasugrásban, mint a hazaiak világbajnoka, Christian Taylor, aki 17.62 méternél landolt a homokban. A női kalapácsvetés szintén roppant színvonalas vetélkedést hozott, még a negyedik helyezett is 74 méter felett dobott.

Címkék: gyemant_liga
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu