Rekordközelben fiúnk a súlyemelő vb-n

Szerző: shLétrehozva: 2010. szeptember 24. 12:11
Szanati Szabolcs egyéni csúcsához közeli 323 kilót teljesített, ezzel a 7. lett összetettben a férfiak 94 kilogrammos kategóriájának D csoportjában a törökországi súlyemelő világbajnokság nyolcadik versenynapján.


A 21 éves fiatalember a tekintélyes, jelesül félszázas méretű, emiatt - az erőviszonyok alapján - négy felé osztott mezőny D betűjelű részlegében mutatkozott be, péntek kora reggel.

A Zalaegerszegi TE emelője az első fogásnemben a simán elintézett 140-es kezdőfogás után a 143 kilót, eddigi legjobbját is kiszakította. Lökésben a háromból kettő kísérlete jó volt - írja az mti.hu. Az utolsóra, a 184 kilogrammos kísérletre elfogyott az erő, így az egyéni összetett csúcsától 3 kilóval elmaradt.

A 13 fős csoportban végül is hat riválisát tudta megelőzni, a végső helyezése pedig akkor lesz meg, amikor - szombat este 7 óra körül - a 94 kilósok A csoportja is befejezi a versenyét.  

A pénteki napra jut még egy magyar emelő: Magát Krisztina a plusz 75 kg-osok 13 órakor rajtoló B csoportjának tagjaként várja, hogy pódiumra szólítsák az Antalya Expo Centerben

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu