Pars: Az első magyar világbajnok lehetek

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 17. 15:41
A napokban hivatalosan is olimpiai ezüstérmessé váló Pars Krisztián nem ígérget, kalapácsvetőnk hisz. A magyar szövetség (MASZ) szerdán az Év atlétájának választotta meg a Dobó SE sportolóját, aki mostanság nem is lehetne boldogabb. Mi több, a SportHirado.hu-nak elmondta: a sikereken felbuzdulva ő szeretne lenni a magyar atlétika első világbajnoka a jövő augusztusi berlini megméretésen.


Nagyszabású terveket szövögetnek a MASZ-ban. A szövetség szerdai sajtótájékoztatóján Schulek Ágoston elnök Magyarországon egyedülálló kezdeményezésről beszélt mondván, nem volt még arra példa, hogy egy sportág 8-10 évre szóló stratégiát készítsen.

 

Ahogy mondta, profi tanácsadó cégeket kerestek, hogy új utakra vigyék a magyar atlétikát, s megállítsák az elmúlt években tapasztalt lassú sorvadást.

 

Ebbe a képbe illeszkedne bele az Év edzője díjat kiérdemlő Németh Pál tanítványa, Pars Krisztián is, aki amellett, hogy immár hivatalosan is olimpiai ezüstérmesnek mondhatja magát, az Év atlétája címet is megkapta. A Dobó SE kalapácsvetője a SportHirado.hu olvasóival is megosztotta örömét és nagyratörő terveit.

 

„Roppant boldoggá tesz a tudat, enyém az ezüst, igaz, majd csak januárban kapom kézhez az érmet. Ettől függetlenül nagy erőt és motivációt ad a számomra a siker, az, hogy itthon és külföldön egyaránt elértem valamit - lelkendezett Pars Krisztián. - A magyar atlétikának szüksége van jó eredményekre, ehhez pedig én is szeretnék további sikerekkel hozzájárulni. Itt van például a jövő évi, berlini világbajnokság. Magyar atléta még nem nyert aranyérmet, éppen ezért mindent megteszek, hogy én legyek az első, aki a dobogó legfelső fokára állhat. ám még hosszú az út odáig."

 

A kalapácsvető hozzátette, most hogy a két eltiltott fehérorosz, Vagyim Gyevjatovszkij és Ivan Tyihon kikerült a riválisok közül, már „csak" a szlovén Primoz Kozmust, valamint a japán Murofusi Kodzsit és a szlovák Libor Charfreitagot kellene legyőznie.

 

„Eddig sem voltunk annyian ebben a sportágban, ám a kizárásokat követően valóban nem maradtunk sokan - folytatta Pars. - Így valamivel könnyebb a helyzet, ez azonban semmire sem garancia. Ami ugyanakkor biztos: mindent megteszek a győzelemért, a minél jobb eredményért. Cél az, hogy nyolcvankét méter fölé kerüljek. Ha ez ismét meglenne..."

 

A 26 esztendős körmendi atléta három héttel ezelőtt kezdte el az edzéseket. Mint nyilatkozta, maradtak még hibák, amelyeket orvosolnia kell, ám többek között Gécsek Tibor tanácsait figyelembe véve, mihamarabb kijavítja ezeket is.

 

KALAPÁCSVETŐ KISOKOS
  • a kalapácsvetők kijutásához szükséges A szint: 77,50 méter
  • a B szint: 74,30 méter
  • Pars Krisztián legjobbja: 82,45 méter
  • legjobb dobása 2008-ban: 81,96 méter
  • a világcsúcs: Jurij Szedih (szovjet) 86,74 méter - 1986.08.30. Stuttgart
  • magyarok a világbajnokságokon (1983-2007): 0 arany, 4 ezüst, 5 bronz - összesített 60. hely
  • a 12. atlétikai világbajnokságot 2009. augusztus 15. és 23. között rendezik meg Berlinben

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu