Maratoni aerobik-show Czanik Balázzsal

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 15. 09:00
Utolsó idei állomásához érkezett a „Mozdulj rá!” címmel megkezdett tornasorozat. Czanik Balázs és társai közel félezer embert késztettek mozgásra a budapesti Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán (TF). A lelkes közönséget nyolc óra folyamatos zsírégetésre és izomfejlesztésre invitálták a fitneszguruék. A résztvevők a belépővel az SOS Gyermekfalu lakóit segíthették a szebb karácsonyi ünnephez.


Fotó: Nagy Balázs

Egy egésznapos fitness- és aerobik-programba csöppenhetett bele az, aki kilátogatott az Alkotmány utcai TF-telepre szombaton. A nyolc órás műsor során mindenki megtalálta ízlése szerint a maga mozgáskultúráját.

A rendezvény sajátossága volt, hogy a megjelent vendégek részt vehettek egy, a teljesítőképességet végső próbára tévő versenyen: végig mozogni nyolc órát, maximum négy „italszünetet” tartva.

Az edzés változatosságát Czanik Balázs kollegái szolgáltatták, a nap folyamán a kangoo jumps, a hardcore aerobik, vagy például a fitness combat mozgáskultúráját ismerhették meg a látogatók.

Némi motivációs tényezőt jelenthetett a - többségében hölgyekből álló - tömegnek, hogy néhány híresebb, a testmozgást pártoló tévészereplő is beszállt közéjük izzadni. Az ideiglenes edzőteremmé átalakított csarnokban tiszteletét tette többek közt Tóth Tibi, a Hooligans gitárosa, Judy, a Groovehouse énekese, Kammerer Zoltán olimpiai bajnok, valamint a Nagy fogyásból ismert szereplők.

A műsorszámok közötti szünetben az egészségmegőrzés számos alternatíváját kínáló standok között nézelődhettek.

Az est fénypontjaként - élő kongás kísérettel - színpadra lépett Czanik Balázs, hogy két társa segítségével kivegye a részét a közönség fárasztásából. A mozdulatsorok mellett nehezítést jelentett a mozogni vágyóknak, hogy a capoeira-aerobik-show idejére már szaunává vált a csarnok.

Azok között, akik végigbírták az egésznapos edzést, nyereményeket sorsoltak ki. Az egyik díjazott, Nagy Amarilla elmondása szerint kihívásként kezelte ezt az alkalmat. A hölgy immáron két éve dolgozik aerobikoktatóként, így némi hendikeppel állhatott rajthoz a nyolc órás tréninghez.

Azt est különdíját - azaz Czanik soron következő DVD-jén való szereplés lehetőségét - egy testvérpár, nevezetesen Pázmándi Ágnes és Pázmándi Nóra zsebelhette be. A mezőtúri lányok tanulmányaik miatt tartózkodtak a fővárosban, s látogattak ki a nyílt torna napra

„A holtpontot valahol a hard-core aerobik körül éreztem, de megérte végigcsinálni” nyilatkozta a SportHíradónak Nóra.

Bár a „Mozdulj rá!” sorozat téli pihenőre vonul, januártól újra jelentkezik az ingyenes tornasorozat.

„Az idén még december 20-án Érden mozgatom át a nagyérdemű izmait" tudatta holapunkkal a sztáredző. Czanik a karácsonyi ünnepeket baráti körben készül eltölteni, ám az ő elmondása szerint három-négy napnál tovább úgysem bírja ki munka nélkül, így nem lehetetlen, hogy idén még egy edzésen találkozhatunk vele. 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu