Magyar kvóta Szlovéniában

Szerző: MTILétrehozva: 2011. szeptember 3. 14:32
A Simon Béla, Juhász Adrián kormányos nélküli kettes 11. helyen végzett a szlovéniai Bledben zajló olimpiai kvalifikációs evezős-világbajnokságon, és ezzel kvótát szerzett Magyarországnak a jövő évi, londoni játékokra.


 

Az U23-as vb-ezüstérmes kettős remekül kezdett a 7-12. helyért zajló B döntőben, 500 és 1000 m-nél is a második helyen haladt a hollandok mögött. A táv második felében aztán rákapcsoltak a riválisok is, így a hajrára Simonék visszaestek a negyedik, majd később az ötödik helyre, a francia hajót azonban magabiztosan maguk mögött tartották, és ezzel elcsípték az utolsó, még olimpiai indulási jogot érő helyet. Ezek az első magyar evezős kvóták a 2012-es játékokra.

A 23 éves Simon és a 21 esztendős Juhász egyformán a Tisza Evezős Egylet sportolója, edzőjük Molnár Dezső. A jövő évi, londoni helyek legnagyobb része ezen a regattán kelt el, a fennmaradó kvótákról regionális viadalok, majd legvégül a jövő májusi, luzerni kvalifikációs verseny dönt. A vb-n nem személyek, hanem egységek szereznek indulási jogot, a további versenyeken azonban már személyre szólóak lesznek a kvóták. 

Címkék: evezés
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu