Magyar erődemonstráció Putyin előtt

Szerző: shLétrehozva: 2010. április 24. 18:39
Mészáros Anett pénteki sikerét követően újabb magyar hölgy bizonyította klasszisát a bécsi cselgáncs Európa-bajnokságot. A 78 kg-os Joó Abigél ugyanis megszerezte a válogatott második aranyérmét a kontinensviadalon. Bor Barna a +100 kg-osok mezőnyében végül ezüstérmet szerzett. Minden idők legsikeresebb Eb-szereplésén vannak túl a mieink, élen zártak az éremtáblázaton, Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök is megtanulhatta, Magyarország dzsúdónagyhatalom.


A KSI versenyzője - aki az idén ment fel a 70 kg-osok mezőnyéből - a címvédő holland Marhinde Verkerket verte két jukóval. Már csak azért is nagy dolog a 19 éves versenyző diadala, mert ez volt az első viadala a felnőttek mezőnyében.

Bor Barna szintén az aranyért küzdhetett a délután folyamán. A +100 kilósok között induló magyar versenyző az olimpiai bajnok fehérorosz Ihar Makaravtól kapott ki.

A magyar csapat eddig hét érmet szerzett az osztrák fővárosban, közte két aranyat.  Jóó a magyar dzsúdósport 13. Európa-bajnoka.

A 13 fős magyar küldöttség az egyéni eredményeket tekintve hét éremmel, köztük két arannyal, három ezüsttel és két bronzzal - az éremtáblázat első helyezettjeként - távozik az osztrák fővárosból. A bécsi kontinenstornán - ahol 44 ország 297 dzsúdósa lépett tatamira - minden idők legsikeresebb magyar Eb-szereplését produkálták versenyzőink.

Az Eb vasárnap a csapatversennyel fejeződik be, amelyben a magyar férfi válogatott címvédőként indul. 

MAGYARORSZÁG DZSUDÓNAGYHATALOM - PUTYIN IS LÁTTA
Prominens vendége volt a bécsi cselgáncs Európa-bajnokságnak, a szombati esti versenyeket az orosz kormányfő Vlagyimir Putyin is megtekintette, s meggyőződhetett róla, a magyarok nagyhatalomnak számítanak ebben a sportágban.
Köztudomású, mennyire rajong a sportágért a politikus, a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) tiszteletbeli elnöke, maga is feketeöves dzsúdós. A közelmúltban tankönyvet dobott a piacra "Tanulj meg dzsúdózni Vlagyimir Putyinnal" címmel.

No nem a cselgáncs volt látogatásának apropója, azért érkezett az osztrák fővárosba, hogy ellássa aláírásával a Déli Áramlat gázvezeték ausztriai szakaszának megépítéséről szóló szerződést.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu