Magyar bronzeső szombaton

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 15. 18:19
Huszár Erika után Heidum Bernadett is bronzérmet nyert a rövidpályás gyorskorcsolyázók Európa-bajnokságán, a hollandiai Heerenveenben. Heidum az 500 méteres döntőben a vancouveri olimpián ebben a számban harmadik olasz Arianna Fontanát utasította maga mögé szombaton. Összesen négy bronz a mai magyar mérleg, cselgáncsozóink közül Ungvári Attila és Csernoviczki Éva állhatott fel a pódiumra Bakuban, a vívó Boczkó Gábor Legnanóban lett harmadik.


Az egyéniben első felnőtt Eb-jén szereplő Lajtos Szandra az elődöntőig jutott, ott azonban futamában harmadikként végzett, így nem állhatott rajthoz a fináléban. A pénteken, 1500-on bronzérmes Huszár Erika a negyeddöntőben búcsúzott. Győzött a szintén olasz Martina Valcepina, másodikként pedig a lengyel Patrycja Maliszewska ért célba.

A férfiaknál Oláh Bence és Béres Bence is kiesett a selejtezők során, előbbi a második körben, míg utóbbi egy büntetés miatt már az első fordulóban.

A versenynap zárószámaiban a Huszár, Heidum, Darázs Rózsa, Keszler Andrea összetételű női váltó az olaszok mögött másodikként ért célba elődöntős futamában, így érdekelt lesz a döntőben, míg a Béres, Oláh, Knoch Viktor és Darázs Péter alkotta férfi csapat negyedik lett a hollandok, a németek és a franciák mögött, ezzel kiesett.

Vasárnap az egyéni 1000 méteres versenyekre, a 3000 méteres szuperdöntőkre, valamint a váltók fináléira kerül sor.

KÉT MAGYAR BRONZ AZERBAJDZSÁNBÓL...
Ungvári Attila és Csernoviczki Éva is bronzérmet szerzett szombaton az olimpiai kvalifikációs cselgáncs Világkupa-sorozat bakui versenyén, a 200 ezer dollár összdíjazású Mesterek Tornáján. Az első versenynapon a 73 kg-ban szereplő Ungvári egy brazil, majd egy francia riválist győzött le, az elődöntőben viszont nem bírt az orosz Manszur Iszajevvel. Csernoviczki (48 kg) előbb egy belga, majd egy dél-koreai dzsúdóst is ipponnal vert. A fináléba kerülésért rendezett mérkőzésén a japán Jamagisi Emi ellen nem tudott értékelhető akciót bemutatni, mint ahogy ellenfele sem, így a bírók döntöttek, akik az ázsiai versenyzőt látták jobbnak. A harmadik helyért mindketten 2000-2000 eurót kaptak. A nap másik két magyarja közül Karakas Hedvig egy győzelemmel és egy vereséggel ötödik lett az 57 kg-os kategóriában, míg Ungvári Miklós (66 kg) az első meccsén kikapott. A bakui viadal az olimpiai kvótaszerzés szempontjából a világbajnokság után a második "legponterősebb". A tornán csak a világranglista első 16 helyezettje vehet részt. Vasárnap egy magyar, Joó Abigél (78 kg) lesz érdekelt.
... ÉS MÉG EGY MILÁNÓ KÖZELÉBŐL
Boczkó Gábor bronzérmet nyert a férfi párbajtőrözők olaszországi Világkupa-versenyén. A viadal honlapja alapján 183 vívó lépett pástra Legnanóban pénteken és szombaton. A novemberi, párizsi világbajnokságon szintén harmadik helyezett Boczkó a 64-es táblán a svájci Benjamin Steffen (15-13), az olasz Lorenzo Bruttini (15-8), Budai Dániel (15-14) és Imre Géza (15-8) legyőzésével jutott el az elődöntőig, ahol 15-10-re kikapott a Pekingben olimpiai bajnok olasz Matteo Tagliarioltól. Imre nyolcadik, Pádár Tamás 13., Budai 14., a 32 közé ötödik magyarként bekerült Hanzwikkel Márk pedig 24. lett. Győzött a német Martin Schmitt, aki a fináléban Tagliariolt 13-12-re verte. asárnap csapatversenyt rendeznek.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu