Kati Wilhelm második aranya a vb-n

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 18. 11:25
Szerdán a női 15 km-es egyenkénti indítású versenyt rendezték meg a dél-koreai Pjongcsangban zajló sílövő világbajnokságon. Az aranyérmet 109 induló közül az a német Kati Wilhelm szerezte meg, aki a a 7,5 km-es sprintben már győzni tudott, míg az üldözőversenyben második lett.


Az első lövészet után az ebben a versenyszámban olimpiai bajnok – igaz még 2002-ben Salt Lake Cityben – német Andrea Henkel vezetett, honfitársnője Kati Wilhelm előtt, ám előbbi a második sorozatban kettőt, utóbbi egyet hibázott.

Ott a cseh Vitkova ideje volt a legjobb orosz Romanova, igaz csak másodpercekkel előzte meg az üldözőversenyben már világbajnok svéd Jonssont, illetve a norvég Bergert.

A harmadik lövészetnél ráadásul a szlovén Gregorin is bejelentkezett, a dobogóra, ott Vitkova mögött egy másodperccel állt a második helyen, bár a negyedik sorozatában mindketten – sőt Berger is – rontott egyet.

Ekkor a mindössze a második sorozatában egyet hibázó háromszoros olimpiai bajnok, s itt Pjongcsangban a sprintet megnyerő, Világkupa-éllovas Kati Wilhelm állt az élre, s ezt már a célig nem is engedte ki a kezéből.

Az ezüstérmet a szlovén Gregorin, a bronzot pedig az a norvég Tora Berger szerezte meg, akinek a bátyja Lars a férfi sprintben lett ezüstérmes.

SÍLÖVŐ VB, NŐI 15 KM
1. Kati Wilhelm (német) 44:03,1 (1)
2. Teja Gregorin (szlovén) +39,5 (1)
3. Tora Berger (norvég) +46,5 (1)

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu