Fazekas bronzérmes az Eb-n!

Szerző: shLétrehozva: 2010. augusztus 1. 20:55
Megszületett a magyar csapat harmadik bronzérme a barcelonai atlétika Európa-bajnokságon, Fazekas Róbert szerezte azt diszkoszvetésben. A lengyel Piotr Malachowski és a német Robert Harding dobta túl 2002-es Eb-győztesünket.


Fazekas a negyedik legjobb eredménnyel jutott a tizenkettes döntőbe, ahol a harmadik sorozatban kitett magáért, idei legjobbját teljesítette. A 66.43 azonban nem volt elég a győzelemhez, ehhez még 2002-es aranyat érő dobása is kevés lett volna.

A kvalifikációt élen záró német Harting és a lengyel Malachowski kiemelkedett a mezőnyből, utóbbi négy centivel Fazekas Eb-csúcsát is megdöntötte.

A 2003-ban vb-2., majd a 2004-es olimpiai aranyától megfosztott Fazekas meglepetésre végzett dobogón, mivel a magyar csapat ebben a számban az ötkarikás második Kővágó Zoltántól várta az érmet, aki kiesett a selejtezőben.

Kálovics Anikó a tizedik, Papp Krisztina a 14. helyen végzett 5000 méteren. Az utóbbi években utcai versenyeken remekelt Kálovics 15:29.44 perccel idei legjobbját futotta ezen a távon.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu