Elmaradt a magyar kvótaszerzés

Szerző: MTILétrehozva: 2011. november 13. 16:57
A világcsúcstartó és világbajnoki címvédő Tatyjana Kasirina trónfosztásával, s a kínai Csou Lu-lu (Zhou Lulu) diadalával ért véget a női ólomsúlyúak vetélkedése a franciaországi kvalifikációs súlyemelő-világbajnokság vasárnapi programjában. A nők zárószáma egyben azt is eldöntötte, hogy a vb-n nem szerzett olimpiai indulási jogot a magyar csapat, miután csak a 24. helyen zárta a versenyt.


 

A 9 fős A csoportból a legfőbb esélyessel eleve csak Csou állta a sarat: az idei Ázsia-bajnokság ezüstérmese szakításban 146 kilóval beállította az orosz világrekordját, csakhogy Kasirina ekkor még válaszolt, mert utolsó fogásával 147 kg-ra emelte eddigi "legjét".
   
Lökésben azonban már a kínaiak új erős embere dominált. Míg Kasirina megállt 175 kilón, Csou a 181 után - a női versenyek méltó lezárásaként - még a 182 kg-ot is leküzdötte, s új összetett világcsúcsot felállítva 328 kilóval nyerte a viadalt. Az előző rekordot 327-tel tartotta Kasirina.
   
A magyar szereplő, Magát Krisztina - aki szombaton a kategória C csoportjában versenyezve lökésben kiesett, így nem lett összetett eredménye - szakításban 102 kg-mal a 28 emelőt felvonultató teljes mezőnyben a 19. lett.
   
Az utolsó szám előtt a pontverseny 21. helyén állt a magyar női csapat, ennek megtartása két londoni helyet ért volna, ám Magát kiesésével a közvetlen riválisok közül hárman is megelőzték a válogatottat a ponttáblázaton, így elmaradt a kvótaszerzés. Az olimpiai szereplés kivívására - a nőknek és a férfiaknak egyaránt - a jövő tavaszi, törökországi Európa-bajnokságon lesz még lehetőség, ám ott már legjobb esetben is csak egyetlen helyet szerezhetnek, s ehhez az első hat között kell majd végeznie a női válogatottnak.
 

Címkék: súlyemelés
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu