Döbbenet! Majd' megdőlt Bolt világcsúcsa

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 16. 20:46
VIDEÓ! Miután Usain Bolt teljesítve célját az idei év legjobbjával, 9.76-tal nyert 100 méteren, robbant a bomba Brüsszelben, a friss 100-as világbajnok Yohan Blake 19.26-tal, minden idők második legjobb eredményével nyerte meg a 200 métert 2011 utolsó Gyémánt-liga-versenyén.


Mindenki a nagy sztárt várta Belgiumban, aki nem okozott csalódást: teljesítve ígéretét átvette Asafa Powelltől az év legjobb eredményét.

A jamaicai rosszul jött ki a rajtgépből, könnyed futásaival ellentétben óriásit küzdve nyert, mégpedig 9.76 másodperccel, amely két századdal jobb, mint honfitársa eddigi évcsúcsa.

Amire senki nem számított, az ezután jött. A Teguban valószínűleg épp Bolt kizárásával az aranyat elhozó Blake 200 méteren döbbenetes időt teljesített. Olyat, amelyet eddig csak ketten tudtak, a világcsúcstartó, és a legendás Michael Johnson.

Nem várta senki, aztán célba ért és 19.26-nál állt meg az óra, ami jobb, mint az amerikai örökre emlékezetes atlantai 13 esztendőn át élő korábbi világrekordja, és hét századdal maradt el Bolt berlini, megdönthetetlennek hitt eredményétől.

Az egészben az a legdurvább, hogy Blake egyik napról a másikra fél másodpercet javított 200-as egyéni csúcsán, de hasonló űridővel csapott a célba Walter Dix is, hiszen a 19.53 is olyan kategória, amelynél jobbat csak az előbb említett hármas tudott eddig.

Az eredmény az év talán legnagyobb atlétikai szenzációja és fantasztikus 2012-es idényt vetít előre, középpontban az olimpiával. Valamit nagyon tudnak Jamaicában...

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu