Bombahír: Tyson Gay lebukott!

Szerző: SH, MTILétrehozva: 2013. július 14. 17:12
Az idei férfi 100 méteres síkfutás leggyorsabbja, az amerikai Tyson Gay egyik májusi doppingtesztje pozitív lett, a versenyző emiatt úgy döntött, hogy visszalép az augusztusi világbajnokságtól.


 

A 30 éves amerikai síkfutót az Amerikai Doppingellenes Ügynökség (USADA) értesítette pénteken arról, miszerint egy májusi doppingmintája pozitív eredményt hozott. Tyson Gay ezután úgy döntött, nem indul Moszkvában, az atlétikai világbajnokságon.

A sportoló 2007-ben, az oszakai vb-n aranyérmet szerzett 100 és 200 méteres síkfutásban is, ám ezt követően szinte állandóan sérülésekkel bajlódott. A 2008-as pekingi olimpián döntőbe sem tudott kerülni, míg a 2009-es vb-n második lett Usain Bolt mögött, majd alig egy hónappal később 9.69 másodperces amerikai rekordot ért el, amely minden idők második legjobb futása.

Éveken át húzódó csipőproblémáját végül egy műtét oldotta meg, ám a 2011-es vb-t ki kellett hagynia, a tavalyi olimpián negyedik lett 100-on, 200-on pedig nem is indult. Öt év után az idei volt az első év, amikor - állítása szerint - problémamentesen tudott készülni,

2013-ban a 100 méteres távon eddig ő érte el aa legjobb eredményt: három hete, hazája bajnokságán 9.75-ös időt futott. Hosszú idő után először 200 méteren is rajtolt, az amerikai bajnokságon elért 19.74 másodperces idei legjobbjával második a világranglistán, egy századdal elmaradva Bolttól.

Az atléta a könnyeivel küszködve tette hozzá, hogy a B-próba jelenleg is folyik. "Bíztam valakiben, aki cserben hagyott - mondta szűkszavúan Gay. - Hibáztam. Ezért visszalépek az eheti monacói versenytől és a világbajnokságtól is." Tyson Gay az idei világbajnokságon Usain Bolt fő kihívója lehetett volna.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu