Befejezte a sznúkerkirály

Létrehozva: 2012. november 6. 15:46
Óriási csapásként érte kedden a hír sznúker világát, hiszen a sportág emblematikus figurája, Ronnie O'Sullivan bejelentette, az idei szezonban egyetlen tornán sem indul, tehát bizonytalan időre szünetelteti pályafutását.


Van, akinek több világbajnoki címe van és több tornagyőzelmet számlál, azonban olyan karizmatikus alak aligha van még egy, mint az angol zseni, akit minden idők legtehetségesebb sznúkerjátékosának tartanak.

Könnyed stílusával, rendkívül gyors, közönségszórakoztató és nem mellesleg hihetetlenül eredményes játékával óriási szerepet vállalt a sportág elmúlt másfél évtizedben tapasztalható népszerűségének megugrásában. Nem mellesleg a világbajnoki címvédőről van szó, aki 2001, 2004 és 2008 után negyedszer ért fel a csúcsra májusban a sheffieldi Cruicible színházban, amikor Ali Cartert felülmúlva győzött. Már ekkor kétségeket fűzött jövőjéhez...

Éppen ezért óriási csapás a keddi hír, amelyet a nemzetközi szervezet, a World Snooker elnöke jelentett be: „Leültem egyeztetni Ronnie-val, aki közölte döntését és lemondta szereplését az összes idei versenyen, mivel bizonyos magánéleti ügyeket kell megoldania. További sok sikert kívánunk neki!" – mondta Barry Hearn.

Menedzsere, Django Fung megerősítette a hírt, sőt nem tartja kizártnak a legrosszabbat, a profi sznúkerrel való végleges felhagyást a BBC-nek: „Fél éve múlva egyszer csak úgy dönthet, hogy visszatér, azonban Ronnie-nak megvannak a bizonyos magánügyei, amelyek mellett túlságosan nehéz kizárólag a sportra koncentrálnia. Szeretne a gyermekeivel lenni, de a sznúker sok utazással jár, itt van a baj. Benne van a pakliban a végleges visszavonulás, de reméljük, hogy nem így történik. Soha nem lehet tudni Ronnie-nál, mert érzelmeire hallgató ember."

Az ügynök ugyanakkor cáfolta, hogy mentális problémákkal, depresszióval küzdene a klasszis.

Visszavonulásának lehetőségét már hosszú évek óta emlegette motivációs okok miatt, azonban mindeddig rendre részt vett a legnagyobb, legjelentősebb angliai tornákon, mégha Ázsiába többször nem utazott el. Most, éppen két kiemelt verseny, az UK Championship és a meghívásos Masters előtt határozott a távolmaradás mellett.


 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu