Barátnője miatt bukott le Farkas Péter

Szerző: shLétrehozva: 2009. december 28. 12:15
Élettársával való internetes levelezése vezetett Farkas Péter lebukásához a Népszabadság információi szerint. A napilap úgy tudja, barátnőjén kívül több emberrel is e-mailben tartotta a kapcsolatot a marihuána-termesztésért hét év letöltendő börtönbüntetésre ítélt olimpiai bajnok birkózó. Az 1992-es barcelonai játékokon győztes egykori sportolót egy andorrai hotelben fogta el a helyi rendőrség karácsonykor.


A magyar rendőrség állítólag november óta tudta, hogy Farkas nem Thaiföldön, hanem Valenciában bújkál. Az olimpiai életjáradékától időközben megfosztott birkózó a miniállam egyik luxushotelében várta élettársa érkezését. Remélték, hogy a hatóságoknak nem tűnik majd fel a hölgy karácsonyi utazása. Az nem is, ám kettejük levelezése igen. A Népszabadság úgy tudja, eredetileg Bécs lett volna a titkos randevú színhelye, ám a szökésben lévő Farkas meggondolta magát, így Andorrában találkoztak végül.

A spanyol rendőrséggel ellentétben a francia együttműködőbbnek bizonyult, amelyhez akkor fordultak magyar kollégáik, amikor már biztosak voltak a találkozó helyében. Tóth Gábor, budapesti rendőrfőkapitány elmondta, a hotelt titkosszolgálati módszerekkel derítették fel, majd e-mailben elküldték a nemzetközi körözést és az elfogáshoz szükséges iratokat, illetve a hotel címét. 

Szenteste, néhány perccel éjfél előtt az andorrai rendőrség megbilincselte és börtönbe szállította Farkast. Robert Guirao, az andorrai rendőrség nemzetközi együttműködési osztályának vezetője a Blikknek adott nyilatkozatában elmondta, az egykori olimpikon meglepettnek tűnt, ám nem tanúsított ellenállást. A birkózó még azt is elárulta, hogy testvére jogosítványát használta.

Farkast először felmentették, ám a Fővárosi Bíróság új eljárása során új ítélet is született. Ez alapján a sportoló első fokon öt évet kapott, ám távollétében két évvel meghosszabbították börtönbüntetését. 

 

 

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu