Adókedvezményt Usain Boltnak!

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 13. 22:13
Usain Bolt hétfői párizsi sajtótájékoztatóján közölte, hogy nem áll rajthoz a Gyémánt-liga augusztusi, londoni futamán. A hírek szerint a háromszoros olimpiai bajnok atléta a kellemetlen adótörvények miatt hagyná ki a versenyt, ám úgy tűnik, hogy a brit sportminiszter a segítségére siet.


 

„Egyelőre egyetlen hivatalos szerv, sőt a szponzorok sem kerestek meg ez ügyben, így nem tudom, hogy pontosan mi is a probléma. Ám ha valóban az adózásról van szó, és ez tényleg komoly gondot jelent a számára, akkor nagyon szívesen megpróbálok segíteni neki!” – nyilatkozta Hugh Robertson a BBC Radiónak.

A sportminiszter azt is elmondta, hogy korábban több más sportág képviselői sem voltak kibékülve az adótörvényekkel, ám azt nem győzi hangsúlyozni, hogy úgy tud érdemben is foglalkozni a problémával, ha írásos megkeresés érkezik hozzá.

Robertson azonban hozzátette, hogy három hét alatt nem tudja garantálni a megoldást, így a világcsúcstartó mellett legnagyobb riválisait, Asafa Powellt és Tyson Gayt sem biztos, hogy láthatjuk majd a versenyen.

A sportolók egyébként, amennyiben részt vesznek a futamon, úgy az ezért kapott díjazásuk felét, valamint teljes jövedelmük egy részét kell hogy átutalják a brit államkasszába, így annak a Usain Boltnak, aki súlyos milliókat keres, igencsak költségessé válhat a futás…

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu