A bíróság Kárpáti Györgynek adott igazat

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 6. 18:28
A Fővárosi Bíróság nem jogerős ítélettel helyreigazításra kötelezte a Hírszerző internetes portált, amiért tavaly októberben a lap egy cikkében azt állította, hogy Kárpáti György korábbi válogatott vízilabdázóról, hogy együttműködött a kommunista kormányzat állambiztonsági szolgálatával – írja az origo az MTI-re hivatkozva. A háromszoros olimpiai bajnok legenda még aznap nyilatkozott a SportHirado.hu-nak, és egyszerű becsületsértésnek nevezte az ügyet.


„Láttam a dokumentumot. Az igaz, hogy Kárpáti György vagyok, vízilabdázó, jogász és a többi. A nevem rá van írva, az adatok rólam szólnak, de hol van ezen az aláírás?” (A 6-os kartonokon nem szerepelt a beszervezett személyek aláírása – a szerk.) – mondta honlapunknak az érintett még októberben.

 

„Nem szívesen teszek ilyet, de beperelem őt és a lapját” – tette hozzá a 73 éves Kárpáti György, aki úgy véli, nyilvános politikai szerepvállalása áll az ügy hátterében.

 

Kárpáti György ügyvédje, Szalay Péter közleményben tudatta, hogy a valóság az, hogy védence soha nem volt ügynök. A háromszoros olimpiai vízilabdázóról tavaly októberben közölte a hírportál, hogy mintegy negyedszázadon át, 1962 decemberétől egészen 1987 nyaráig együttműködött a pártállami titkosszolgálattal.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu