Csernoviczki aranyérmet nyert Borasban

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 1. 20:39
A tatabányai Ippon SE versenyzője, Csernoviczki Éva megnyerte a 48 kilogrammosok kategóriáját a svédországi Borasban rendezett nyílt judoversenyen. Az U23-as Európa-bajnokságra készülő Csernoviczki a döntőben a lengyel Pulkoznikot verte ipponnal.


Mind a négy mérkőzését magabiztosan nyerte a svédországi nyílt nemzetközi pénzdíjas versenyen Csernoviczki Éva. A pekingi olimpián hetedik helyezett a fináléban ipponnal győzte le a lengyel Katarzina Pulkoznikot. A magyar lány kiemelkedett a tizennyolc főt számláló mezőnyből, és ez több, mint biztató a november közepén Zágrábban rendezendő U23-as Európa-bajnokság előtt.

 

A 48 kilogrammban indult tatabányai lány tavaly a salzburgi korosztályos kontinensviadalon ezüstérmet szerzett. Idén tapasztalt jó formája akár fényesebb érmet is eredményezhet.

 

"Évi nagyon jól dolgozott ebben az esztendőben, hiszen több világkupán is a dobogón állhatott, a pekingi szereplés pedig újoncként sok sportoló becsületére válna" - mondta Csernoviczki Csaba, a versenyző edző-édesapja.

 

"Borasban négy győztes mérkőzésen bizonyítottuk, hogy jól halad a felkészülés a zágrábi Európa-bajnokságra, ahol a tavalyi ezüst után akár az aranyéremig is eljuthat Évi. Bízunk abban, hogy szépen sikerült befejezni az évet."

 

Csernoviczki Éva november 21-én lép tatamira Zágrábban az U23-as Európa-bajnokságon.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu