Vickerst és csapatát is megbüntették

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 23. 17:19
Súlyos büntetést kapott a NASCAR-sorozatban szereplő Brian Vickers és csapata, miután az autója eltért a szabályokban lefektetettektől. A gépet a vasárnapi futam után Martinsville-ben vizsgálták meg, amely fennakadt az ellenőrzésen. Kevin Hamlint 100 ezer dollárra büntették meg.


 


Az ellenőrök Vickers autójának külső borításán találtak hibákat, mégpedig a fémlemezzel volt a probléma, amely nem érte el a minimális vastagságot, ami a NASCAR szabálykönyvében elő van írva. Ezzel a 83-as autó súlyát csökkentette a csapat.

A csapat szerelőinek vezetőjét, Kevin Hamlint, valamint az autó főnökét, Craig Smokstadot eltiltották azonnnali hatállyal. Méghozzá elég súlyosan. Hamlinnek 100 ezer dollárt kell befizetnie.

Vickerstől az incidens miatt 150 pontot levontak, ami egyben azt jelenti, hogy az összetett pontversenyben két helyet csúszott vissza, a tizenötödik pozícióból a tizenhetedikre. Emellett az autó tulajdonosa, Dietrich Mateschitz is 150 pontos büntetést kapott.

A csapat ezzel kapcsolatban kiadott egy közleményt, amelyben elfogadja a büntetést, és bejelentette Randy Cox kinevezését Hamlin pozíciójába, aki az Atlanta Motor Speedwayen már nem irányítja a csapatot.

„Csapatként vállaljuk a felelősséget, ami a 83-as autó szabályszegését illeti – nyilatkozta Jay Frye, a Red Bull Racing Team általános igazgatója. – Ez a cselekedet a csapat értékeivel és gondolkodásmódjával ellentétes. A kellő lépéseket megtesszük, hogy ne fordulhasson elő ez újra. Randy Cox fogja a következő futamon irányítani a csapatot.”

Vickers egyébként vasárnap a tizenegyedik helyen végzett a Martinsville Speedwayen.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu