Végső nyugalomra helyezték Simoncellit

Szerző: SHLétrehozva: 2011. október 27. 17:59
Szurkolók ezrei kísérték utolsó útjára szülőfalujában, az olaszországi Corianóban Marco Simoncellit, a MotoGP tragikusan fiatalon, 24 évesen elhunyt reménységét. Közeli hozzátartozói, barátai, szülőfaluja, és a motorsport nagy családja búcsúzott el SuperSictől.


Szerdán közel húszezren rótták le a kegyeletüket Simoncelli ravatalánál, s csütörtök délután is hatalmas tömeg gyülekezett a főtéren, a Santa Maria templom előtt, ahol a gyászszertartás zajlott. A család és a közeli barátok mellett számos korábbi riválisa jelen volt a ceremónián, köztük Valentino Rossi, Jorge Lorenzo, Lloris Capirossi, Andrea Dovizioso és Mattia Pasini.

Simoncelli koporsóját két versenygépe őrizte a templomban, egy Gilera, amellyel világbajnoki címet nyert 2008-ban, és a Honda, amellyel idén versenyzett. A koporsóra a sztár bukósisakját helyezték, rajta az 58-as számmal.

A végén, miután átölelte Simoncelli édesapját, Valentino Rossi egy pillanatra beindította a Hondát, majd lassan kitolta a templom falain kívülre, a jelenetet végig taps kísérte. Simoncelli édesapja, Paolo, édesanyja, Rossella, nővére Martina, nagynénje, és kedvese, Kate fogadta a részvétnyilvánításokat, a bejárat előtt piros 58-asokat formázó légballonokat engedtek fel a levegőbe.



"Talán észre sem vettük, mennyien szerették. Azt hittük, tudjuk, de nem számítottunk arra, hogy ennyien eljönnek. Nagy a fájdalmunk, de ez mégis némi vigaszt jelent" - mondta Fausto Gresini, a Team Gresini csapatfőnöke.

A 24 esztendős olasz motoros a gyorsaságimotoros-világbajnokság vasárnapi, Malajziai Nagydíján szenvedett halálos balesetet. Simoncelli a futam első körének végén veszítette el uralmát motorja felett, elesett, a mögötte száguldó amerikai Colin Edwards és Rossi már nem tudta elkerülni az ütközést, s elgázolta. A versenyzőt beszállították a malajziai pálya egészségügyi központjába, de már nem tudták megmenteni az életét. 2003 óta ez volt az első haláleset a királykategóriában.

Elképzelhető, hogy róla nevezik el a misanói pályát, amely a MotoGp-sorozat egyik helyszíne, a San Marinói Nagydíjnak ad otthont.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu