Utolsó körös előzéssel győzött Lorenzo

Szerző: shLétrehozva: 2010. május 2. 15:35
Hatalmas izgalmak közepette, az utolsó körben bemutatott előzéssel nyerte meg Jorge Lorenzo a gyorsaságimotoros-világbajnokság Spanyol Nagydíját a királykategóriában. Az áldozat a versenyt szinte végig vezető Dani Pedrosa volt, a harmadik helyen Valentino Rossi zárt.


A rajt után Pedrosa kilőtt, nyomába a második sorból szárnyakat kapó, vállsérüléssel bajlódó Rossi állt. A kettős néhány kör alatt ellépett a mezőnytől, és úgy tűnt közöttük dől el a futamgyőzelem sorsa.

Miközben az olasz igazából nem tudta nyomás alá helyezni riválisát, Lorenzo megelőzte Nicky Haydent és feljött a harmadik pozícióba, sőt rövid idő múlva már csapattársát támadta. Aztán hat körrel a vége előtt bebújt a címvédő mellé, majd a közben meglépő honfitársa nyomába eredt.

Őrületes tempóban felzárkózott, végül pedig az utolsó körben megelőzte Pedrosát és diadalittasan csapott a levegőbe a 122 ezer fős, őrjöngő tömeg legnagyobb örömére.

SPANYOL NAGYDÍJ, MOTOGP, VÉGEREDMÉNY:
1. Jorge Lorenzo spanyol Yamaha 45:17.538 perc
2. Dani Pedrosa spanyol Honda 0.543 mp.h.
3. Valentino Rossi olasz Yamaha 0.890 mp.h.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Tömegbukás után kilencedik Talmácsi
Ugyan egy ideig vezetett, de végül a kilencedik pozícióban zárta a gyorsaságimotoros-világbajnokság tömegbukással tarkított Spanyol Nagydíját a Moto2-es kategóriában. ...
Tovább a teljes cikkhez »

 

Címkék: Jorge Lorenzo
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu