Talmácsi a legjobb négy keréken

Létrehozva: 2011. november 3. 17:31
Magyarország négy legjobb gyorsasági motorversenyzője, Talmácsi Gábor, ifjabb Tóth Imre, Németh Balázs és Győrfi Alen a Hungaroringen található Vezetéstechnikai Centrumban megmérkőzött egymással, hogy ki a legjobb négy keréken. Talmácsi bizonyult a legjobbnak, 2007 világbajnoka elárulta, sikerét csak a rutinjának köszönheti, hisz amíg valamennyi párviadalát időeredményben elveszítette, addig egyetlen bóját döntött fel mindössze, így összetettben a legjobbnak bizonyult. A négy motoros máris november 19-én PS3-as játékban méri össze tudását a nagyközönség előtt.


Ragyogó idő, ragyogó környezet és az ország négy legjobb gyorsasági motorversenyzője - mindez együtt garantálta, hogy a Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum szlalom pályáján fantasztikus csatában dől el, ki a legjobb négy keréken. A sorsolás szeszélye folytán előbb a Team Hungary Toth két klasszisa, az idén a Supersport 600 vb-n remeklő Németh Balázs és ifjabb Tóth Imre csaphatott össze egymással, majd jöhetett 2007 két nagy bajnokának, a 125-ös géposztályban világbajnoki címet szerző Talmácsi Gábornak a küzdelme az ugyanebben a kategóriában Európa-bajnok, idén a Superstock 1000 sorozatban versenyző Győrfi Alennel. A négy szélvészgyors motoros a Honda által erre az eseményre felajánlott CR-Z volánja mögött is bebizonyította, az ügyességi pályán sem vesznek vissza a tempóból.

A két elődöntőben aztán győzött a rutin: Tóth Imi ugyan hosszabb idő alatt teljesítette a feladatokat, ám Balázs ifjonti hévvel szinte halomra döntötte a bójákat, így a büntető másodperceknek köszönhetően előbbi lett a finalista. Ellenfele Talmácsi Gábor lett, aki szintén a tapasztalatának köszönhetően tudta csak legyőzni a kétszer is a legjobb időt autózó Alent. A harmadik helyért vívott csatában aztán az Adrenalin H-Moto Team motorosa, Győrfi Alen volt a jobb - noha Balázs gyorsabb volt, de megint hibázott -, míg a döntőben Talma ugyan mindháromszor lassabbnak bizonyult Iminél, de hibátlanul teljesítette a pályát, így 2007 világbajnoka újabb bajnoki címmel térhetett haza a Hungaroringről.

"A leggyorsabb időt nem én értem el, de nem is ez volt a feladat, hanem a hibátlan és gyors vezetés, amiben én teljesítettem a legjobban. Mindig azt vallottam, hogy a kevesebb néha többet ér, és mindig arról voltam híres, hogy a versenyeim alatt a fejemet is használom. Fantasztikus volt ez a kezdeményezés, mindig is azt vallottam, hogy a magyar motorosoknak több ilyen közös programot, közös edzéseket kellene szervezni, amelyek után kicserélhetnék egymás tapasztalatait" - nyilatkozott Talmácsi Gábor.

A négy sportoló november 19-én, a Hungexpo területén rendezendő HóShow+ kiállításon, a Talmácsi standon 14 órától PS3-as játékban ismét megmérkőzik egymással. A fiatalok sebességéről annyit, hogy kiderült, a tanpálya tízéves történetében eddig négyen voltak képesek teljesíteni 40 másodperc alatt a szlalom pályát. Most már nyolcan vannak...
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu