Szerencsét hoz-e Michelisznek Szuzuka?

Létrehozva: 2011. október 19. 10:02
Nemrég még Sebastian Vettel ünnepelte második világbajnoki címét Szuzukában, a következő hétvégén azonban már Michelisz Norbertért izgulhatunk a Japán Nagydíjon. Igaz, a túraautó-vb (WTCC) mezőnye „csak” az ázsiai létesítmény rövidített, 2248 méteres aszfaltcsíkján verseng majd, de biztos, mozgalmas futamokat láthatnak majd a szurkolók.


 


A Zengő Dension Team versenyzője az összetett pontverseny nyolcadik, illetve a Yokohama Drivers´ Trophy második helyén várja az idei szezont lezáró ázsiai fordulókat.

"Szuzuka az egyik régi kedvenc pályám. A Formula-1-ben is a legszínvonalasabb futamok itt szoktak zajlani, és úgy gondolom, hogy ez a WTCC-ben sem lesz másként. Mi sajnos nem a teljes hosszát használjuk, de Spa mellett Suzuka az a pálya, ahol mindig szerettem volna menni” – mondta a WTCC-ben egyszeres futamgyőztes magyar pilóta.

Michelisz már kisgyerekként „megjegyezte” a szuzukai versenypályát, amely számos legendás csata helyszíne volt.

„Nemcsak a vonalvezetés miatt, hanem a Senna-Prost korszak legemlékezetesebb csatái miatt is nagyon csábító helyszín számomra. A magas átlagsebesség kedvezhet a BMW-nek, ráadásul ránézésre intenzív lesz a bal-első gumi kopása. A hosszú célegyenes végén valószínűleg lehet előzni."

A WTCC záró versenyeit vasárnap magyar idő szerint 7:35 és 8:50 órától futják Japánban.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu