Sebastien Loeb tovább növelte előnyét

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 4. 19:08
A második napon is hibátlanul versenyzett a címvédő Sebastien Loeb a világbajnoki sorozat 12. futamán, Katalán-ralin, így a Citroën pilótája 27,7 másodperces előnnyel áll az élen. A második helyről csapattársa, a hazai pályán versenyző Daniel Sordo, a harmadikról a belga Francois Duval (Ford Focus WRC) várja a záró napot.



A legjobb úton halad egymás utáni negyedik győzelme felé az ibériai Katalónia útjain a négyszeres világbajnok, vb-éllovas Sebastien Loeb.

A szombati napon a Katalán-rali legtrükkösebb, legnehezebb szakaszai vártak a mezőnyre, és Loeb tökéletes taktikával versenyzett. Nemcsak ahhoz volt elég gyors, hogy megőrizze az első helyet, hanem cssaknem meg is duplázta előnyét Sordo előtt.

„Majdnem tökéletes nap volt – nyilatkozta a 34 éves francia klasszis. – Na jó, azon az egy gyorsaságin, a tizenkettediken veszítettem némi időt, de az út szinte mindenhol tele volt sziklákkal. Nem akartam kockáztatni, hogy aztán elkövessek egy hibát vagy defektet kapjak.”

A Loeb által említett szakaszon Francois Duval volt a leggyorsabb, aki azonban csak minimális mértékben tudta csökkenteni a hátrányát Daniel Sordóhoz képest.

A vb-pontversenyben Loeb mögött nyolc pont hátránnyal második helyezett Mikko Hirvonen (Ford Focus WRC) több mint egy perccel van már lemaradva a franciához képest, és ha nem tud elmozdulni a negyedik helyről, akkor további öt ponttal nő a hátránya legnagyobb riválisához képest.

KATALÁN RALI, A 2008-AS VB-SOROZAT 12. FUTAMA, AZ ÁLLÁS 2 NAP UTÁN:
1. Sebastien Loeb Franciaország Citroën C4 WRC 2:22:57,2 óra
2. Daniel Sordo Spanyolország Citroën C4 WRC 27,7 mp
3. Francois Duval Belgium Ford Focus WRC 51,4
4. Mikko Hirvonen Finnország Ford Focus WRC 1:04,2 perc
5. Petter Solberg Norvégia Subaru Impreza WRC 3:06,9
6. Urmo Aava Észtország Citroën C4 WRC 3:08,3
7. Chris Atkinson Ausztrália Subaru Impreza WRC 3:42,7
8. Jari-Matti Latvala Finnország Ford Focus WRC 3:46,1
9. Andreas Mikkelsen Norvégia Ford Focus WRC 4:17,2
10. Matthew Wilson Nagy-Britannia Ford Focus WRC 6:25,8
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu