Rossi: Mintha a testvérem lett volna…

Létrehozva: 2011. október 24. 11:35
Döbbent „csend” és mély gyász jellemzi a technikai sportok világát: Marco Simoncelli vasárnapi halálos balesete mindenkit megrázott. Az autós és motoros társadalom képviselői közösen siratják a 24 éves korában elhunyt olasz sztárt, a legendás Valentino Rossi egyenesem azt állítja, honfitársát szinte testvéreként szerette…Tragikus véletlen, hogy a kilencszeres világbajnok is részese volt a tragikus eseménynek…


 

https://www.marcosimoncelli.it/
  Fotó: https://www.marcosimoncelli.it/

 

 

 

NYILATKOZATOK MARCO SIMONCELLIRŐL:

Valentino Rossi (kilencszeres világbajnok motorversenyző):

„Sic olyan volt nekem, mint az öcsém lenne. Amennyire kemény volt a pályán, annyira szeretnivaló volt az életben. Még mindig nem hiszem el, hogy ezt történt. Máris nagyon hiányzik!”

Nicky Hayden (világbajnok motorversenyző):

„Időnként nincs értelme az életnek…RIO #58! Csillag a pályán és azon kívül. Mindannyiunknak hiányzol!”

Mark Webber (A Red Bull-csapat Formula-1-es pilótája):

„Nyugodj békében Marco! Különleges tehetség voltál, aki mindenkinek hiányzik majd. Együtt érzek a szeretteiddel és a MotoGP paddockjával!”

Heikki Kovalainen (A Lotus F1-es versenyzője):

„Még mindig nem hiszem el, hogy elhunyt a MotoGP csillaga, Marco Simoncelli. Újabb hatalmas tehetséget veszítettünk el.”

Dani Pedrosa (háromszoros világbajnok motorversenyző):

„Nem sokat mondhatunk egy ilyen tragédia kapcsán. Csak annyit: részvétemet nyilvánítom a családnak, mindenkinek, aki szerette őt. Együtt voltam az édesapjával..,Nem tudtunk mást tenni, csak összekapaszkodtunk, nem számított semmi más…Fatális baleset volt, amely sokkolta az egész paddockot. Sokszor már el is felejtjük, mennyire veszélyes ez a sportág. Mindannyian azt csináljuk, amit szeretünk. De ilyen napokon ez mit sem számít…”

Andrea Dovizioso (motorversenyző):

„Ilyenkor nincsenek megfelelő szavak…Marco családjára és szeretteire gondolok, legfőképpen édesapjára és édesanyjára! Nekem is van gyerekem: ennél rosszabb dolgot el sem tudok képzelni egy szülő számára. Megnéztem a felvételeket, amelyek egyszerűen sokkoltak. Verseny közben nagyon keményen kell küzdened, a balesetek többsége pedig a kanyarok közelében történnek. Marco nagyon nagy harcos volt, mindig keményen nyomta a gázt. Gyermekkorunk óta együtt versenyeztünk, láttam, hogy folyamatosan a maximumot nyújtja, bár sokszor elesett pályafutása során, komolyabb sérülések nem érték. Legyőzhetetlennek tűnt… Nem tudom elhinni, hogy ez megtörtént.”

Casey Stoner (világbajnok motorversenyző):

„Sokkolt és elszomorított Marco elvesztése! Ilyen esemény emlékeztetnek arra, mennyire törékeny az életünk. Szinte belebetegedtem ebbe a tragédiába…Csak annyit mondhatok: nagyon sajnálom Marco családját. El sem tudom képzelni, min mennek most keresztül. Remélem, a közelünkben maradnak és közösen tudjuk majd feldolgozni ezt a tragédiát.”

Jenson Button (Formula-1-es világbajnok):

„"RIP Marco... Hihetetlenül izgalmas tehetséget veszítettünk el. Együtt érzek a családjával, gondolatban velük vagyok. Időnként túlságosan kegyetlen a motorsport…”

Jorge Lorenzo (világbajnok motorversenyző):

„Nem is tudom, mit mondhatnék…Talán csak annyit: nagyon hiányzol! Nyugodj békében Marco!”

Helio Castroneves (Indy-Car versenyző):

„Újabb szomorú hír a MotoGP-ből. RIP, Simoncelli! Együtt érzek a családjával, imádkozom értük.”

Juan Pablo Montoya (NASCAR-pilóta):

„RIP Marco Simoncelli! Csodálatos srác volt… Együtt érzek a családjával, barátaival, imádkozom értük.”

Luca di Montezemolo (a Ferrari elnöke):

„Nagyon elszomorított, amikor értesültem Marco Simoncelli haláláról. Lenyűgözött a gyorsasága, a tehetsége és az elszántsága. Képességei Gilles Villeneuve-öt juttatták az eszembe. Sajnos drámai a hasonlóság kettejük között…A Ferrari valamennyi munkatársána nevében nyilvánítom ki részvétemet Marco családjának!”

Stefano Domenicali (a Ferrari F1-es csapatfőnöke):

„Nehéz szavakkal kifejezni azt a fájdalmat, amit egy ilyen remek ember elvesztése okozott. Marco Simoncelli és Dan Wheldon egy héttel ezelőtt halála is arra figyelmeztet bennünket, milyen veszélyek leselkednek a motorsport tagjaira.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Elhunyt Marco Simoncelli!
A MotoGP Malajziai Nagydíján életét vesztette Marco Simoncelli, miután a verseny második körében óriásit bukott: az egyik kanyarban besodródott Colin Edwards és Valentino Rossi elé, majd az ütközést követően két motor el is...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu