Remek magyar diadal a Spanyol Nagydíjon

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 22. 12:11
Az autósport magyar rajongói ünnepelhetnek: a Formula-1-es világbajnokság egyik betétversenyének számító vasárnapi GP3-as futamot ugyanis Kiss Pál Tamás nyerte a Barcelona melletti montmelói pályán!


Remek sikert ünnepelhet Kiss Pál Tamás  

A száguldó cirkusz egyik fontos felkészítő sorozatának számító GP3-as bajnokságban minden hétvégén két futamot rendeznek. Szombaton Kiss Pál Tamás a nyolcadik helyen ért célba, ezzel egy pontot gyűjtött. Vasárnapra a rajtsorrendet az első viadal alapján állították össze.

A magyar versenyző indult az élről, de a száguldás gyorsan lelassult. Az egyik pilóta kocsija ugyanis lefulladt a start után, többen belerohantak. Emiatt pályára küldték a biztonsági autót, hogy eltakaríthassák a törmelékeket az aszfaltcsíkról.

Kiss Pál Tamást nem zavarta meg a közjáték, mindvégig az élen autózott. Nigel Melker ugyan folyamatosan a nyomában volt, de esélye sem volt az előzésre. A holland versenyző a hajrában már nem is igazán akart kockáztatni, látszott, megelégszik a szintén bravúrnak számító második hellyel.

A magyar tehetség pedig semmilyen hibát nem követett el, így pályafutása legnagyobb sikerét ünnepelhette a célba érkezést követően. Bravó Kiss Pál Tamás!

A magyar pilótának – aki május 19-én ünnepelte huszadik születésnapját - sikerült élete elsõ, gyakorlatilag „tanuló” GP3 szezonjában, mindössze három futam után rajt-cél gyõzelmet aratnia. Most még nagyobb örömmel várja a június elején a Hungaroringen megrendezésre kerülõ tesztnapokat. 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu