Ötből öt, Loeb a pampákon is aratott

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 26. 18:19
Nem történt meglepetés, az ötszörös világbajnok Sebastien Loeb (Citroën C4) győzött a rali-világbajnokság (WRC) argentin állomásán, ezzel továbbra is verhetetlen az idei szezonban. A karrierje 52. sikerét arató francia mögött csapattársa Dani Sordo (Citroën C4) végzett, több mint egyperces hátránnyal. A harmadik, az öccse, Petter technikai hibájából profitáló Henning Solberg (Ford Focus) lett. A címvédő diadalával húsz pontra növelte előnyét a kieső Mikko Hirvonen (Ford Focus) előtt.


Loeb lassan szokta meg az argentin murvát, hiszen az első napon Hirvonen és Sordo mögött csak a harmadik helyen állt, azonban szombaton feljebb kapcsolt és kétséget sem hagyott afelől, ki Dél-Amerika királya.

 

A második napot olyannyira megnyomta, hogy nemcsak a vezetést vette át, de csapattársával szemben jelentős előnyt is kiharcolt. A francia mosolya még szélesebb lehetett, mivel az összetettben legnagyobb riválisa, Hirvonen technikai hiba miatt feladta a viadalt.

 

Az ötszörös világbajnok vasárnap reggel még odatette magát, megnyerve az első két speciált, de utána erősen visszavéve a tempót, csak a biztos célbaérésre koncentrált.

 

Így a következő két etapon a finn Latvala futotta az etalont, ugyanakkor az ifjú titán elektronikai problémák miatt korábban nyolc percet vesztett és nem szólt bele az élmezőny csatájába.

 

A zárónap vesztese egyértelműen a privát Citroën Xsarával versenyző Petter Solberg, aki technikai hiba miatt a harmadik helyről volt kénytelen feladni a ralit. Így a bronzérem bátyja, Henning ölébe hullott.

 

A versenyt Loeb végül nagy fölénnyel, több mint egy perccel nyerte Sordo előtt, a francia ezzel húsz pontra meglépett az összetettben Hirvonentől és sorozatban hatodik versenyén nem talált legyőzőre.

ARGENTIN-RALI, VÉGEREDMÉNY:
1. Sebastien Loeb francia Citroën 3:57:40.3 ó 0:00.0
2. Dani Sordo spanyol Citroën 3:58:53.4 ó 1:13.1 p.h.
3. Henning Solberg norvég Ford 4:01:44.4 ó 4:04.1 p.h.
4. Federico Villagra argentin Ford 4:03:40.0 ó 5:59.7 p.h.
5. Matthew Wilson brit Ford 4:03:51.2 ó 6:10.9 p.h.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu