Nicky Hayden: Aranyeső hulljon reám!

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 28. 11:50
Nicky Haydent lenyűgözte hétfői, első tesztje a Ducatinál, amely úgy véli, vérmes reményekre adhat okot számára a következő szezonra nézve. A gyorsaságimotoros-világbajnokság 6. helyén végzett versenyző bár messze elmaradt társa, Casey Stoner idejétől, első nekirugaszkodásra kifejezetten pozitívan értékeli a valenciai tapasztalatokat. Az amerikai hat, a Hondánál lehúzott szezon után döntött a váltás mellett.


 


Nicky Hayden 2003-ban kezdett versenyezni a MotoGP-ben, és bár több kiugró eredményt is elért első három idényében, a nagy áttörés 2006-ban következett be: a szezon végén az ő karját emelték magasba a világbajnoki cím kihirdetésekor.

Ami jó volt, jó volt, ami szép volt, nincs már, Hayden ugyanis lezárt egy korszakot a vasárnapi, Valenciai Nagydíjon, és végleg letette a lantot a Hondánál, hogy hétfőtől már a Ducatival teszteljen a következő idényre.

Az első nap az amerikai versenyző szerint jobban nem is sikerülhetett volna, és úgy nyilatkozott, a motor olyannyira illeszkedik a stílusához, mintha csak rá szabták volna, és hatalmas dolognak tartja, hogy azonnal befogadták az olasz csapatban.

„Pontosan ezt vártam az új motortól, amit kaptam az első szárnypróbálgatáson: igaz, Casey (Stoner) majd’ másfél másodperccel jobb köröket teljesített nálam, ez azonban még a kezdeti tapogatózásnak tudható be. A szezonkezdetre biztos vagyok benne, olyan gépet tákolunk össze, amellyel eséllyel pályázhatok a világbajnoki címre” – mondja a derűlátó Hayden.

„A legjobban a motor gyorsulása nyűgözött le az első napon, de összességében csak jót tudok mondani a hétfővel kapcsolatban. Alig kellett módosítanunk az alapbeállításon, ez is bizonyítja, mennyire profi csapattal dolgozhatok az elkövetkezendő években.”

Az amerikai versenyző 2008-ban 155 pontot kapirgált össze a Hondával, és nagy bánatára egyetlen futamon sem tudott diadalmaskodni. Némi ír lehet sebeire, hogy éppen a hazai rendezésű, Indianapolisi Nagydíjon érte el szezonbeli legjobb helyét, amikor is a dobogó második fokára állhatott fel.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu