Loeb megkoronázta idei teljesítményét

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 7. 15:35
Sébastian Loeb nyerte az idényzárót a rali-világbajnokságban, hiszen a világbajnoki címét már korábban bebiztosító klasszis nem talált legyőzőre Walesben sem. A francia versenyző ezzel idei tizenegyedik sikerét könyvelhette el, amire eddig a vb-k történetében nem volt példa.


A pénteki és a szombati nap után is a Ford Focus WRC pilótája, Jari-Matti Latvala vezetett, és egészen a versenynap hajrájáig úgy is tűnt, nem lesz ellenfele, de a tizenhét gyorsasági szakaszból álló verseny végére a világbajnok feljött, és megelőzte riválisát.

 

Loeb 2,7 másodperces előnnyel nyerte végül a sorozat tizenötödik megmérettetését, és ezzel feltette a koronát idei szereplésére, hiszen 2008-es vb-címe sorozatban az ötödik.

 

A harmincnégy éves pilóta csapata, a Citroen a diadalnak köszönhetően szintén világbajnok lett. A francia klasszis mögött egyébként a finn versenyző végzett, míg a harmadik Dani Sordo lett.

 

Érdekesség az eseménnyel kapcsolatban, hogy a gyorsaságimotoros-vb nyolcszoros bajnoka, az olasz Valentino Rossi is elindult a viadalon, és a tizenkettedik helyen zárt, ezzel újra bizonyította, hogy négy keréken is képes kiemelkedő teljesítményre.


 

WALES-RALI, VÉGEREDMÉNY:
1. Sébastien Loeb, Daniel Elena (francia, monacói, Citroen C4 WRC) 2:43:19.6 óra
2. Jari-Matti Latvala, Miikka Anttila (finn, Ford Focus WRC) 2:43:22.3
3. Dani Sordo, Marc Marti (spanyol, Citroen C4) 2:44:30.2

 

A VB-PONTVERSENY VÉGEREDMÉNYE:
1. Sébastian Loeb (francia) 122 pont
2. Mikko Hirvonen (finn) 103
3. Dani Sordo (spanyol) 65
4. Jari-Matti Latvala (finn) 58
5. Chris Atkinson (ausztrál) 50
6. Petter Solberg (norvég) 46

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu