Loeb hat etap alatt kivégezte a mezőnyt

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 10. 19:57
Csakúgy mint Katalóniában, Korzika szigetén is tökéletes nyitónapot produkált Sebastian Loeb a Citroën címvédő francia pilótája a rali-világbajnokság francia állomásán. Mind a hat etapon a leggyorsabb volt, a szűkös, hegyi aszfalton tarthatatlan tempóban versenyzett. A második helyen záró fordos Mikko Hirvonen több mint fél percet kapott, a harmadik pozícióban Francois Duval áll. A négyszeres világbajnok csapattársa, Dani Sordo a nap elején hibázott és kiesett.


Spanyolországban szinte már menetrendszerűen szállította a sorozatban negyedik, idei nyolcadik, karrierje negyvenötödik győzelmét Sebastian Loeb. Aszfaltról aszfaltra utaztak ezen a héten a versenyzők, hiszen Katalán Rali után Korzika kanyargós, szűk hegyi útjain folytatódik a 2008-as sorozat.

 

A sport világában vannak olyan versenyzők, akik ha legjobbjukat nyújtják, egyszerűen verhetetlennek bizonyulnak. Ilyen például Valentino Rossi a MotoGP világában, azonban kétségtelen Sebastian Loeb nevéhez is csatlakoztathatjuk ezt a mondatot.

 

Múlt hétvégén szabályosan tönkreverte a teljes mezőnyt, hazai pályán sem várhattunk mást, mint a négyszeres világbajnok egyéni műsorát. Az első három szakaszon rendre 3-4 másodperccel járt a mezőny előtt, amely éppen elegendő volt arra, hogy nyugodt távolságból vágjon neki a délutáni felvonásnak. Szinte csak az volt a kérdés, megismétlődik-e az Ibériában látott makulátlan mérleg a nyitófordulóban, azaz ismét hatból hat szakaszt nyer-e a francia.

 

Valljuk meg nem tűnt lehetetlen küldetésnek és végül be is igazolódott a gyanú, a címvédő hiba nélkül száguldott végig a kanyargós utakon és fél perces előnyt begyűjtve várja a szombati folytatást.

 

„Valóban egy újabb tökéletes nap – értékelt röviden Loeb, majd így folytatta – mindent beleadtam, amit tudtam és ebben az autó is a segítségemre volt. Jelentős különbséget alakítottam ki, azonban kényelmesnek érzem a mostani tempót, így szombaton sem veszem le a gázpedálról a lábam.”

 

A legközelebb a mezőny előtt mérföldekkel járó franciához a világbajnoki összetettben is második helyen álló fordos Mikko Hirvonen áll, aki 32 másodperces hátránnyal ül autóba a második napon. A harmadik a belga Francois Duval, az aszfalton hagyományosan gyengén szereplő Subaru ezúttal sem hazudtolta meg magát, Petter Solberg 1:12 perces differenciát gyűjtött be, ezzel negyedik, míg Chris Atkinson csak a hatodik.


Szombaton tovább folyik a csata, két alkalommal tesznek meg három-három speciált, összesen 122 versenykilométert.

 

RALI VILÁGBAJNOKSÁG (WRC), KORZIKA RALI, ÁLLÁS AZ ELSŐ NAP UTÁN:
A B C D E F
1. Sebastien Loeb francia Citroën WRT 1:09:24.3 0.0
2. Mikko Hirvonen finn Ford WRT 1:09:56.6 32.3 mp.
3. François Duval belga Stobart Ford 1:09:58.3 34.1 mp.
4. Petter Solberg norvég Subaru WRT
1:10:35.8 1:11.5 p.
5. Jari Matti Latvala finn Ford WRT 1:10:37.0 1:12.7 p.
6. Chris Atkinson ausztrál Subaru WRT 1:10:39.7 1:15.4 p.
7. Toni Gardemeister finn Suzuki 1:12:40.3 3:16.1 p.
8. Andreas Mikkelsen norvég Ford 1:12:42.8 3:18.5 p.
9. Brice Tirabassi francia Subaru 1:12:45.7 3:21.4 p.
10. Urmo Aava finn Ford 1:12:47.3 3:23.1 p.
JELMAGYARÁZAT:
A: helyezés
B: név
C: nemzetiség
D: márka
E: időeredmény (óra)
F: hátrány
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu